2017. március 31., péntek

Dinsztelt gomba

Sokan vannak, akik a gomba tönk részét kidobják .... a kérdés, hogy mi ennek az oka?
Általában rántott gomba készítésekor kitörik, de nem panírozzák be ..... a miértje nem derült ki, de az igen, hogy a kukában végzi ez az értékes alapanyag. Íme egy univerzális javaslat.

Elkészítéshez szükséges:

Gomba (tönk, vagy egész gomba)
Olaj



ELKÉSZÍTÉS

1. 
A gombát apróra vágjuk.



2. 
Kevés olajat teszünk a serpenyőbe, majd rátesszük az apróra vágott gombát, és egy kevés sót.
Közepes lángon dinszteljük. 
(Itt már nem árt, ha tudjuk, mit szeretnénk majd kezdeni vele. Lásd a javaslatokat lent.)


3. 
Egy kis apróra vágott petrezselyemzölddel, és borssal ízesítettem.
(Mivel én már tudtam, mi lesz a sorsa. :) )



4. 
Hozzá kevertem az előző napi maradék párolt rizshez, 
és már készen is volt a felturbózott köret.



Íme pár ötlet, ami elég lesz ahhoz, hogy elinduljon a fantáziád.
- Kihülés után zacskózható, és a mélyhűtőben eláll hetekig.
- Tojásrántottához keverhető
- Melegszendvicsnek felhasználható (vajas kenyér, dinsztelt gomba kinyomkodva, reszelt sajt)
- Göngyölt húsba rakgató (sajtal, sonkával)
- Leveles tésztába tehető (sajtal, sonkával)
- Majonézzel elkeverve, sültek mellé kínálható
- Pizzára tehető
- Gomba mártás
- Tejfölös gombaleves
- Gomba krém leves
- Gombás spagetti (tejszín, liszt, bazsalikom, főtt spagetti, sajt)
......

Ezen ötletek tükrében, ugye hogy kár lenne kidobni a gomba tönkjét?!?!? :)
Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődésed, ezek egyikéhez. :)
Kísérletezz vele bátran. :)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése