2014. február 27., csütörtök

Fokhagymás aprópecsenye


.... hasonlít a Brassóihoz, de ....... mégsem az.
(Vegán lelkületűek tofuval, vagy szójával is elkészíthetik.)

Elkészítéshez szükséges:

20 dkg sertéshús (lehetőleg comb, vagy lapocka)
30 dkg csirkemell (vagy comb)
1/2 hámozott paradicsom (lehet konzerv paradicsom is)
1/2 csokor petrezselyemzöld
6 gerezd fokhagyma (vagy 5-6 teáskanál olajban eltett fokhagymát)
olaj
bors


ELKÉSZÍTÉS

1. Az előkészített húsokat, 1x1 cm körüli kockákra vágjuk.


2. Kevés olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a húsokat.
( Én egy kis worcestershire szószt is adok hozzá,
 így a húsok hamarabb megpuhulnak, és pikánsabb lesz az ízük.)


3. Amikor a húsok kifehéredtek, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, sót, és a borsot.
Alaposan elkeverjük, majd fedő alatt, kis lángon, saját levében pároljuk.


4. Amikor a húsok már majdnem megpuhultak, hozzá adjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a szintén apróra vágott, hámozott paradicsomot.
Fedő alatt, készre pároljuk.
(Amennyiben nagyon híg leve maradt, pár percig pároljuk fedő nélkül, 
ameddig be nem sűrűsödik.)


(Feltétlenül kóstolgatni kell, elkészítés közben.)

4. Párolt rizzsel, főtt tésztával, vagy sült burgonyával tálaljuk. 
( Én pirított kockaburgonyával készítettem.)
Ízlés szerint savanyúságot, befőttet, vagy salátát kínálunk hozzá.


(Természetesen az elkészült ételt is ellenőrizni kell.)



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése