Sziasztok!
Úgy gondolom, hogy mielőtt nekikezdünk az ételek készítéséhez, egy kis kézügyességet igénylő díszítést készítünk. Olyan díszítést, amit ajándékba is lehet adni, akár a közelgő karácsonyra. Az elkészítéshez szükséges egy közepes méretű sárgarépára, és egy éles késre.
Ajánlom a görbe pengével rendelkező hámozókést.
(Bármelyik konyhai szaküzletben, nagyobb áruházban kapható, 1000 Ft körüli áron.)
ELKÉSZÍTÉS
1. A meghámozott sárgarépából, ~1,5 centiméter vastagságú karikákat vágunk.
2. A répa egyik oldalánál, a képen látható módon, lekerekítjük. Ez lesz a répa alsó része.
3. Bevágjuk a répa oldalát úgy, hogy a bevágások szélei fedjék egymást. Ezek lesznek a szirmok.
4. Amikor körbeértünk a répa oldalán, felülről körbevágjuk a répát, a szirmokon belül.
5. A körbevágást követően, elkészül az első sor szirom.
6. A második sort, azonos technikával bevágjuk.
Figyeljünk arra, hogy a sor szirmai, az előző sor szirmai közé essenek.
7. Ezt ismételten felülről, körbevágjuk.
8. Addig folytatjuk az előző mozzanatokat, ameddig a répa belső felét,
már nem tudjuk tovább bevágni.
9. A belső rész közepét, a kés hegyével kivágjuk, ezzel kialakítjuk a közepét.
10. Íme, az elkészült rózsa.
Hidegkonyhai készítményekhez, frissensültekhez, tálak díszítéséhez használhatjuk.
Elkészítés ajándéknak.
2. Annyi rózsát készítünk, hogy az üveg tele legyen.
3. A répával töltött üveget, ecettel felöntjük ( 10-, vagy 20%-os ecet ).
4. Annyi ecetet töltünk az üvegbe, hogy teljesen ellepje a répákat,
és teljesen tele legyen.
5. Légmentesen lezárjuk, és már el is készült az ajándék.
Lehet fehér répával is készíthető. ( Olyan répát használjunk, ami nem "fás".)
Egy masnival, kockás szövettel díszíthetjük
Jó szórakozást az elkészítéshez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése