2013. december 8., vasárnap

Zabfasírt


... mikor már elég a húsból. 
Sült burgonyával, hagymás krumplival, vagy főzelékkel kiváló.
Nagyon egészséges, és tápláló. Vegán étrend elengedhetetlen része. :)


Elkészítéshez szükséges:
30 dkg sárgarépa
10 dkg zabpehely (lágy)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma ( használható olajban eltett fokhagyma is )
1 evőkanál mustár
2 evőkanál ketchup
2 tojás
zsemlemorzsa
só vagy ételízesítő
bors


ELKÉSZÍTÉS

1. A zöldségeket megtisztítjuk.
Kétféle módon lehet elkészíteni. 
Az alapanyagokat reszelővel lereszelni, vagy turmix gépben pépesíteni.
 Én a gyorsabb megoldást szoktam választani, így a turmixgépes verziót részesítem előnyben.
Durvára vágom a vöröshagymát, répát, fokhagymát.
Beleteszem az alapanyagokat a turmix gépbe, hozzá rakom a tojást, petrezselyemzöldet, ketchupot és a mustárt, majd pépesítem. 
( Egy kis segítség, mindig jól jön. :) )


2. Az elkészült pépet egy tálba teszem. Ráöntöm a zabpelyhet, sót, és borsot, és a zsemlemorzsát.
Elkeverem, és pár percig állni hagyom, így a zabpehely beszívja a répa levének egy részét.
( A segítség itt sem maradhat el! :) )




3. A pihentetés után,ízesítsük szükség szerint ketchuppal, mustárral, sóval, borssal.
A megfelelő, fasírt állaghoz, tehetünk még hozzá egy kis zsemlemorzsát.


4. Kis pogácsákat formázunk, majd kevés olajban kisütjük.
( Javaslom, hogy egy fordítással próbáljátok meg kisütni!)


5. Főzelékkel, vagy burgonya körettel tálalom.



Jó étvágyat! 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése