2014. április 29., kedd

Póréhagymás szelet

... találtam a hűtőben egy póréhagymát, és ez lett belőle.

Elkészítéshez szükséges:
(4 személyre)

8 szelet sertés karaj (lehet bármilyen más hús is)
1 egész póréhagyma
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma, vagy 4 teáskanál fokhagymás praktika
2 dl főzőtejszín
4 evőkanál liszt
babérlevél
zsiradék (étolaj, vagy zsír)
bors
só / ételízesítő
(ízlés szerint, hozzá adható: snidling, lila hagyma, petrezselyemzöld, lestyán)

ELKÉSZÍTÉS

1. A hús szeleteket klopfoljuk, sózzuk, és lisztbe forgatjuk.


2. Kevés, forró olajon elősütjük a húsokat 
(nem szurkáljuk a húst, fogóval forgatjuk).




3. Az elősütött hús, visszamaradt zsiradékán, szeletelt vöröshagymát, 
és zúzott fokhagymát dinsztelünk.
(Nem baj ha egy picit megkapja, csak jobb lesz az íze.)
Amikor megdinsztelődött a hagyma, felöntjük 4-5 dl meleg vízzel, 
majd forrás után, visszatesszük a húsokat.




4. Hozzá adjuk a vékonyra szeletelt póréhagymát, ételízesítőt, babérlevelet, borsot.
( Volt itthon egy kis snidling, így azt vágtam még bele.)
Hozzá öntjük a tejszínt, és fedő alatt, lassú tűzön, a hús puhulásáig pároljuk.


5. Amikor a hús megpuhult, az elősütésből megmaradt lisztet, kevés vízzel elkeverjük, 
és ezzel sűrítjük a hagymás szaftot. 
( Petrezselyemzölddel, vagy lestyánnal ízesíthetjük.)


6. Párolt zöldséggel, főtt burgonyával, vagy bármilyen tésztával tálaljuk.
Hozzá tejfölt, (körettől függően) vajas pirítóst kínálunk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése