... találtam a hűtőben egy póréhagymát, és ez lett belőle.
Elkészítéshez szükséges:
(4 személyre)
8 szelet sertés karaj (lehet bármilyen más hús is)
1 egész póréhagyma
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma, vagy 4 teáskanál fokhagymás praktika
2 dl főzőtejszín
4 evőkanál liszt
babérlevél
zsiradék (étolaj, vagy zsír)
bors
só / ételízesítő
(ízlés szerint, hozzá adható: snidling, lila hagyma, petrezselyemzöld, lestyán)
ELKÉSZÍTÉS
1. A hús szeleteket klopfoljuk, sózzuk, és lisztbe forgatjuk.
2. Kevés, forró olajon elősütjük a húsokat
(nem szurkáljuk a húst, fogóval forgatjuk).
3. Az elősütött hús, visszamaradt zsiradékán, szeletelt vöröshagymát,
és zúzott fokhagymát dinsztelünk.
(Nem baj ha egy picit megkapja, csak jobb lesz az íze.)
Amikor megdinsztelődött a hagyma, felöntjük 4-5 dl meleg vízzel,
majd forrás után, visszatesszük a húsokat.
4. Hozzá adjuk a vékonyra szeletelt póréhagymát, ételízesítőt, babérlevelet, borsot.
( Volt itthon egy kis snidling, így azt vágtam még bele.)
Hozzá öntjük a tejszínt, és fedő alatt, lassú tűzön, a hús puhulásáig pároljuk.
5. Amikor a hús megpuhult, az elősütésből megmaradt lisztet, kevés vízzel elkeverjük,
és ezzel sűrítjük a hagymás szaftot.
( Petrezselyemzölddel, vagy lestyánnal ízesíthetjük.)
6. Párolt zöldséggel, főtt burgonyával, vagy bármilyen tésztával tálaljuk.
Hozzá tejfölt, (körettől függően) vajas pirítóst kínálunk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése