2013. december 8., vasárnap

Bundás kenyér 2013


... kivontam a sok olajat, és hozzá tettem egy kis plusz adalékot.
Ettől lett laktató, és egy kicsit más, ez a fincsi "Bundás kenyér 2013". :)

Elkészítéshez szükséges:
3 tojás
1 zacskó mozzarella
1 előző napi zsemle, vagy kenyér
1 kis fej vöröshagyma
hűtőben található húsipari készítmény ( csemege karaj, kolbász, szalámi, szalonna, stb.)
( Vegán lelkületűek, hús helyett cukkinit, gombát, vagy egyéb zöldséget használhatnak. )
vaj

bors


ELKÉSZÍTÉS

1. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd rátesszük a húsipari terméket, apróra vágva.
( Én egy kis szalonnát, és csemege karajt találtam a hűtőben, így a szalonnát lepirítottam, majd rátettem a karaj csíkokat.)



2. Mikor már szép színe van, ráteszem a szeletekre vágott hagymát, és dinszteljük egy kicsit.



3. A serpenyő tartalmát kihúzzuk két oldalra, majd középre tesszük a kenyeret/ zsemlét.
( Nálam egy kis bagett darab volt a tegnapi maradék.)


Figyeljünk arra, hogy ha zsemlét használunk, akkor a gömbölyű fele legyen először sütve.


3. A tojásokat felverjük egy tálban, szükség esetén sózzuk.
 ( Szalonna használata esetén, csak a kész ételt sózzuk meg!)
A kenyeret/zsemlét megfordítjuk, tűzhelyet takarékra állítjuk. 
A felvert tojást egyenletesen a serpenyőbe öntjük, majd a mozzarellát kis darabokban, 
a tetejére tépkedjük. Fedő alatt, sajt olvadásig sütjük.



4. Egy tányérra csúsztatjuk, piros paprikával, borssal megszórva tálaljuk.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése