2014. április 11., péntek

Api-tokány


... gyors, finom, és jól variálható étel.

Elkészítéshez szükséges:
(4 személy részére)

30 dkg sertéshús (tarja vagy comb)
30 dkg csirkehús (mell vagy comb)
4 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
2 teáskanál paradicsompüré
1 teáskanál paprikakrém
3 evőkanál olaj
bors


ELKÉSZÍTÉS

1. A húsokat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, sót, és borsot, majd alaposan elkeverjük.


2. Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a fűszerezett húst.
(A legnagyobb lángon készítsük az ételt.)


3. Fehéredésig sütjük a húst, majd hozzáadjuk a paprikakrémet, és a paradicsompürét.
Elkeverjük, majd felöntjük 2 dl meleg vízzel, és fedő alatt pároljuk.



4. 2-3 percenként keverjük meg. Amikor a hús megpuhult elforraljuk a levét, 
és csak annyi szaftot hagyunk, amennyit a hús felülete felvesz.
(Persze ha valaki szaftosabban szereti, akkor egy kis vizet önthet hozzá.)


5. Az elkészült húst, 10-15 percig pihentessük a serpenyőben, fedővel letakarva.
(Ilyenkor a hús "megnyugszik", és magába szívja a szaft egy részét, és ízes, omlós lesz.)
Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, friss kenyérrel.
(Én pitávalfűszeres joghurttal, és zöldségekkel tálaltam, gyros-hoz hasonlóan.)



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése