... gyors, finom, és jól variálható étel.
Elkészítéshez szükséges:
(4 személy részére)
30 dkg sertéshús (tarja vagy comb)
30 dkg csirkehús (mell vagy comb)
4 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
2 teáskanál paradicsompüré
1 teáskanál paprikakrém
3 evőkanál olaj
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A húsokat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, sót, és borsot, majd alaposan elkeverjük.
2. Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a fűszerezett húst.
(A legnagyobb lángon készítsük az ételt.)
3. Fehéredésig sütjük a húst, majd hozzáadjuk a paprikakrémet, és a paradicsompürét.
Elkeverjük, majd felöntjük 2 dl meleg vízzel, és fedő alatt pároljuk.
4. 2-3 percenként keverjük meg. Amikor a hús megpuhult elforraljuk a levét,
és csak annyi szaftot hagyunk, amennyit a hús felülete felvesz.
(Persze ha valaki szaftosabban szereti, akkor egy kis vizet önthet hozzá.)
5. Az elkészült húst, 10-15 percig pihentessük a serpenyőben, fedővel letakarva.
(Ilyenkor a hús "megnyugszik", és magába szívja a szaft egy részét, és ízes, omlós lesz.)
Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, friss kenyérrel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése