2014. április 11., péntek

Fűszeres joghurt

... remekül alkalmazható zöldség-, és húsételekhez egyaránt.
    Kellemes, fűszeres íze, felfrissíti az ételeket.

Elkészítéshez szükséges:

3 dl joghurt
1/2 csokor kapor
1/2 csokor petrezselyemzöld
1/2 citrom leve
1 teáskanál oregánó
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
bors
só 

ELKÉSZÍTÉS

1. Apróra vágjuk a  petrezselyemzöldet, és a kaprot. A fokhagymát összezúzzuk, 
és a többi hozzávalóval együtt, a joghurtba tesszük, majd alaposan elkeverjük.
(Javaslom, hogy fogyasztás előtt, legalább 1 órát álljon a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.)


2. Egy mártásos tálba tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, és petrezselyem levéllel díszítjük. 
Remek kiegészítője zöldségeknek (dresszingként), sült húsoknak (mártásként). 
Én egy gyros jellegű vacsorához készítettem, pitával, és Api-tokánnyal.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése