2014. május 21., szerda

Kapros paradicsommártás


... A kapor és a paradicsom, nyári ízvilágának köszönhetően,
 remek kiegészítője a sült- vagy párolt húsételeknek.

Elkészítéshez szükséges:

1 kis doboz paradicsompüré
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dl paradicsomlé
1 csomó kaporlevél
1 evőkanál pirospaprika
olaj
cukor
bors


ELKÉSZÍTÉS

1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, és hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, és a paradicsom pürét.


2. A tűzről lehúzva, hozzá adjuk a pirospaprikát, és felöntjük a paradicsomlével.


3. A paradicsom savasságától függően, cukorral ellensúlyozzuk a savas ízt, 
majd sóval és borssal ízesítjük.


4. A paradicsommártást, lassú tűzön forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.


5. Miután besűrűsödött, hozzá adjuk az apróra vágott kaporlevelet, és kiforraljuk.


6. Remekül illik a sült húsokhoz, vagy zöldségekhez.
 Én kelkáposztás pulykatekercshez  készítettem.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése