... A kapor és a paradicsom, nyári ízvilágának köszönhetően,
remek kiegészítője a sült- vagy párolt húsételeknek.
Elkészítéshez szükséges:
1 kis doboz paradicsompüré
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dl paradicsomlé
1 csomó kaporlevél
1 evőkanál pirospaprika
olaj
cukor
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, és hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, és a paradicsom pürét.
2. A tűzről lehúzva, hozzá adjuk a pirospaprikát, és felöntjük a paradicsomlével.
3. A paradicsom savasságától függően, cukorral ellensúlyozzuk a savas ízt,
majd sóval és borssal ízesítjük.
4. A paradicsommártást, lassú tűzön forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.
5. Miután besűrűsödött, hozzá adjuk az apróra vágott kaporlevelet, és kiforraljuk.
6. Remekül illik a sült húsokhoz, vagy zöldségekhez.
Én kelkáposztás pulykatekercshez készítettem.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése