2014. május 21., szerda

Kelkáposztás pulykatekercs

... gyorsan elkészíthető, laktató étel.

Elkészítéshez szükséges:
( 5 személy részére)
50 dkg darált pulykahús (használhatunk sertést, vagy bármilyen szárnyast)
2 dl rizs
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
2 evőkanál őrölt pirospaprika
10 kelkáposzta levél
bors

ELKÉSZÍTÉS

1. A darált húst, megmosott rizst, apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát,
tojást, pirospaprikát, sót és borsot, egy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük.



2. Az előfőzött káposzta levelekbe, beletöltjük a darált húsos masszát 
Az elkészült tekercseket, két módon készíthetjük el:
- Pároló edénybe rakjuk, és 40-45 perc alatt készre pároljuk. ( Én így készítettem el.)
- Mártásban, vagy ételízesítős vízben, készre főzzük, 40-45 perc alatt.
( A tekercsek akkor főttek meg, ha hústűvel könnyen, akadály mentesen tudjuk átszúrni.)


3. Ameddig a tekercsek párolódnak, elkészítjük hozzá a kívánt mártást.
(Én kapros paradicsommártást készítettem hozzá.)


4. Tálaláskor ferdén átvágjuk a tekercseket, és egy tányérra rendezzük.
Mellé tejfölt, kapros joghurtot, vagy hozzá illő mártást kínálunk.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése