2013. november 23., szombat

Fokhagyma krémleves


Egy isteni leves, amit nem lehet elrontani.
Nagyon finom, és garantált siker! :)

FOKHAGYMA KRÉMLEVES


Elkészítéshez szükséges:
2 fej fokhagyma
1 közepes burgonya
2 evőkanál liszt
tej vagy tejszín
vaj
petrezselyemzöld
só/ételízesítő


ELKÉSZÍTÉS

1. A fokhagymát, és a burgonyát megtisztítjuk. 
A burgonyát nagyon apró kockára vágjuk, hogy mielőbb szétfőzhessük. 

 

 2. Egy liter forrásban lévő vízbe préseljük a fokhagymát, és bele tesszük a burgonyát.
Borsozzuk, és sózzuk. 
( Én ételízesítőt szoktam használni, a zöldségesebb íz miatt. )


3. Fedő alatt minimum fél órát főzzük, majd botturmix géppel krémesítjük.


4. A levesbe öntünk 2-3 dl tejet (esetleg tejszínt).
1dl tejet, elkeverünk csomómentesre 2 evőkanálliszttel,
majd a meleg levesből hozzá kanalazva, átmelegítjük a keveréket.
Mikor meleg, beleöntjük a levesbe.
( ... ha mégis csomós lenne, akkor még egy turmixolás megoldja! :) )


5. Durvára vágott petrezselymet adunk hozzá.Vajat adunk a leveshez, és kiforraljuk.
(A vaj mennyisége attól függ, hogy tejet vagy tejszínt tettünk a levesbe. Tej esetében, több a vaj.
Ettől lesz "testes" a leves. )


6. Levesgyönggyel, pirított szalonnával, reszelt sajttal, 
fokhagymás pirítóssal, pirított zsemlekockával, esetleg főtt levestésztával tálaljuk.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése