... gyors, finom ...... mi kell más. :)
Elkészítéshez szükséges:
Húspogácsa:
1/2 kg sertés-marha darálthús
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
bors
só
Tálalás:
Tortilla lapok ( bármelyik nagyobb üzletben kapható )
Saláta ( Én a jégsalátát szeretem, mert sokáig eláll, és roppanós.)
Paradicsom
Uborka (csemege vagy kígyóuborka)
Paprika (TV vagy csípős)
..vagy bármilyen zöldség, amit a hűtőben, vagy a kertben találunk.
Használható öntetek:
mustár
ketchup
majonéz
fokhagymás joghurt
kapros kukorica saláta
Ezer sziget öntet
Elkészítéshez szükséges:
Húspogácsa:
1/2 kg sertés-marha darálthús
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
bors
só
Tálalás:
Tortilla lapok ( bármelyik nagyobb üzletben kapható )
Saláta ( Én a jégsalátát szeretem, mert sokáig eláll, és roppanós.)
Paradicsom
Uborka (csemege vagy kígyóuborka)
Paprika (TV vagy csípős)
..vagy bármilyen zöldség, amit a hűtőben, vagy a kertben találunk.
Használható öntetek:
mustár
ketchup
majonéz
fokhagymás joghurt
kapros kukorica saláta
Ezer sziget öntet
ELKÉSZÍTÉS
1. A megtisztított vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon,
üvegesre dinszteljük.
2. A dinsztelt hagymát hagyjuk kihűlni, majd a darált húshoz keverjük.
Sózzuk, borsozzuk, és egy kis mustárral ízesítjük. Egyenletesen elkeverjük.
3. Előkészítjük a tálaláshoz szükséges zöldségeket. Jégsalátát csíkokra vágjuk.
Paprikát, paradicsomot, uborkát szeleteljük. Önteteket kikészítjük a tálaláshoz.
4. Nedves kézzel, húspogácsákat formázunk.
(Lehetőség szerint, kicsit nyújtott formájú pogácsákat készítsünk.)
Olajozott serpenyőben sütjük.
Sütési technika, hogy omlós legyen:
- forró serpenyőbe tesszük a húst, majd egy olyan fedővel lefedjük, ami majdnem hozzáér a húshoz.
- 1-2 perc után, levesszük a fedőt, megfordítjuk a húst, és vissza tesszük a fedőt. Ilyenkor a lángot levesszük, hogy meg ne égjen a hús.
- Tetszés szerinti színűre, állagúra sütjük.
(Több húspogácsa készítése esetén, lezárható edényzetben tároljuk, hogy meleg maradjon.)
4. Hús sütés közben, serpenyőt melegítünk, és tortilla lapot beletesszük.
( Ne legyen forró a serpenyő, mert akkor törik a lap, és nem lehet feltekerni.)
Mindkét oldalát felmelegítjük, majd elkezdjük a tálalást.
5. Tortilla lapra salátát teszünk, majd paprikát, uborkát, paradicsomot, majd rá a husit.
( Ne sokat, mert nem tudjuk majd feltekerni! )
6. A tortilla alsó szélét felhajtjuk, majd a két szélét ráhajtjuk.
( Ez a Tortilla Warp. Ha feltekerjük mint egy palacsintát, akkor a neve Tortilla Roll lesz. )
7. A hajtogatás után, lehet meglocsolni az öntetekkel, vagy beletenni a plusz zöldségeket, salátákat.
(Én kapros kukorica salátát tettem bele. )
8. Tálaljuk tányéron, vagy körbetekerhetjük szalvétával, és útközben falatozhatjuk.
(A tányéron egy uborka-virág látható, elkészítése itt található. )
Készíthető vegetáriánus fasírttal, rántott hússal, sajttal, főtt tojással, stb.
A fantázia beindításához, ennyi ötlet elegendő :)
Jó kísérletezgetést, és sok elismerést!
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése