2013. december 3., kedd

Húspogácsa tortillában

... gyors, finom ...... mi kell más. :)


Elkészítéshez szükséges:

Húspogácsa:
1/2 kg sertés-marha darálthús
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
bors


Tálalás:
Tortilla lapok ( bármelyik nagyobb üzletben kapható )
Saláta ( Én a jégsalátát szeretem, mert sokáig eláll, és roppanós.)
Paradicsom
Uborka (csemege vagy kígyóuborka)
Paprika (TV vagy csípős)
..vagy bármilyen zöldség, amit a hűtőben, vagy a kertben találunk.

Használható öntetek:
mustár
ketchup
majonéz
fokhagymás joghurt
kapros kukorica saláta
Ezer sziget öntet


ELKÉSZÍTÉS

1. A megtisztított vöröshagymát, fokhagymát  apróra vágjuk és kevés olajon, 
üvegesre dinszteljük.


 2. A dinsztelt hagymát hagyjuk kihűlni, majd a darált húshoz keverjük.
Sózzuk, borsozzuk, és egy kis mustárral ízesítjük. Egyenletesen elkeverjük.


3. Előkészítjük a tálaláshoz szükséges zöldségeket. Jégsalátát csíkokra vágjuk.
Paprikát, paradicsomot, uborkát szeleteljük. Önteteket kikészítjük a tálaláshoz.


4. Nedves kézzel, húspogácsákat formázunk.
(Lehetőség szerint, kicsit nyújtott formájú pogácsákat készítsünk.)
Olajozott serpenyőben sütjük.
Sütési technika, hogy omlós legyen:
- forró serpenyőbe tesszük a húst, majd egy olyan fedővel lefedjük, ami majdnem hozzáér a húshoz.
- 1-2 perc után, levesszük a fedőt, megfordítjuk a húst, és vissza tesszük a fedőt. Ilyenkor a lángot levesszük, hogy meg ne égjen a hús.
- Tetszés szerinti színűre, állagúra sütjük.
(Több húspogácsa készítése esetén, lezárható edényzetben tároljuk, hogy meleg maradjon.)


4. Hús sütés közben, serpenyőt melegítünk, és tortilla lapot beletesszük.
( Ne legyen forró a serpenyő, mert akkor törik a lap, és nem lehet feltekerni.)
Mindkét oldalát felmelegítjük, majd elkezdjük a tálalást.


5. Tortilla lapra salátát teszünk, majd paprikát, uborkát, paradicsomot, majd rá a husit.
( Ne sokat, mert nem tudjuk majd feltekerni! )



6. A tortilla alsó szélét felhajtjuk, majd a két szélét ráhajtjuk. 
( Ez a Tortilla Warp. Ha feltekerjük mint egy palacsintát, akkor a neve Tortilla Roll lesz. )




7. A hajtogatás után, lehet meglocsolni az öntetekkel, vagy beletenni a plusz zöldségeket, salátákat.
(Én kapros kukorica salátát tettem bele. )


 8. Tálaljuk tányéron, vagy körbetekerhetjük szalvétával, és útközben falatozhatjuk.
(A tányéron egy uborka-virág látható, elkészítése itt található. )


 Készíthető vegetáriánus fasírttal, rántott hússal, sajttal, főtt tojással, stb. 
A fantázia beindításához, ennyi ötlet elegendő :)
Jó kísérletezgetést, és sok elismerést! 


Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése