mindig visszahúzza a szíve egy gyönyörű nyári emlékhez.
Nekem ez Görögország. <3
TZATZIKI
Elkészítéshez szükséges:
2 púpozott evőkanál tejföl
3-4 kígyóuborka
3 gerezd fokhagyma
olivaolaj
citromlé
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A görög joghurtot, tejfölt, zúzott fokhagymát, kevés borsot, olivaolajat egy tálban elkeverjük.
2. Az uborkát megtisztítjuk, és lereszeljük.
3. A reszelt uborkát megsózzuk, és állni hagyjuk 10 percet.
Közben vigyázzunk, hogy a kis manók, meg ne egyék. :)
4. Az uborkát kinyomkodjuk, és a joghurtos keverékhez adjuk, majd elkeverjük.
Ezután citromlével, borssal, szükség szerint sóval ízesítjük.
5. Tálaláskor olajbogyóval, és olivaolajjal díszítjük.
Flekkenhez, sült húsokhoz kínáljuk.
Jó étvágyat!
Καλή όρεξη !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése