2013. november 14., csütörtök

TZATZIKI ... egy falat nyár. :)


Mikor az ember rádöbben, hogy a korai sötétedéssel együtt jönnek a hideg napok,
mindig visszahúzza a szíve egy gyönyörű nyári emlékhez.
Nekem ez Görögország.  <3


TZATZIKI


Elkészítéshez szükséges:
1 nagy doboz görög joghurt
2 púpozott evőkanál tejföl
3-4 kígyóuborka
3 gerezd fokhagyma
olivaolaj
citromlé
bors


ELKÉSZÍTÉS

1. A görög joghurtot, tejfölt, zúzott fokhagymát, kevés borsot, olivaolajat egy tálban elkeverjük.


2. Az uborkát megtisztítjuk, és lereszeljük.


3. A reszelt uborkát megsózzuk, és állni hagyjuk 10 percet.


Közben vigyázzunk, hogy a kis manók, meg ne egyék. :)


4. Az uborkát kinyomkodjuk, és a joghurtos keverékhez adjuk, majd elkeverjük.
Ezután citromlével, borssal, szükség szerint sóval ízesítjük.



5. Tálaláskor olajbogyóval, és olivaolajjal díszítjük.


Flekkenhez, sült húsokhoz kínáljuk. 

Jó étvágyat! 
Καλή όρεξη !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése