... Törpikém egyik nagy kedvence. :) Természetes ízek, csodálatos harmóniája.
Elkészítéshez szükséges:
8 db csirke felső comb
8 gerezd fokhagyma
6-8 db közepes burgonya
olaj / kacsazsír
só
bors
ELKÉSZÍTÉS
1. A sütőt, 1/3 lángra előmelegítem ( ~ 130-140°C ).
A csirke combokat előkészítem, alaposan besózom, és kevés forró zsiradékon hirtelen megsütöm.
(Így bezárjuk a hús pólusait, és nem fog kiszáradni sütéskor.Én nem szoktam a bőrét tisztogatni, hiszen nem szereti senki. Egyszerűen leszedem a combokról.
Aki nem veszi le a bőrét, az sütéskor, bőrrel lefelé kezdje sütni.)
2. Egy tepsibe kevés zsiradékot teszünk, és az elősütött combokat bele tesszük.
A serpenyőben található zsiradékot szintén a tepsibe öntjük.
A fokhagymákat össze zúzzuk, a combokra tesszük, és bele dörzsöljük.
Borssal megszórjuk a húsokat, és 1dl vizet (húsleves levét, vagy ételízesítős vizet) öntünk alá.
Fóliával letakarva, 30 percig sütjük.
3. A húsokat megfordítjuk. A megtisztított, negyedelt burgonyákat,
a húsok mellé tesszük, és a szafttal meglocsoljuk.
( Ízlés szerint, borsozhatjuk a burgonyát is.)
Fóliával letakarva, ismét 30 percig sütjük, mialatt a burgonya megpuhul, és átveszi a szaft ízét.
( Amennyiben víz volt a hús alá öntve, ne felejtsünk egy kis sót szórni a burgonyára.)
15 percenként meglocsoljuk, szükség szerint megforgatjuk a húst, és a burgonyákat.
4. Amikor a burgonya és a hús megpuhult, levesszük a fóliát,
szafttal meglocsoljuk, és pirosra sütjük.
5. Tálaláskor a burgonyát ráhalmozzuk a tányérra, és a combokat a tetejére tesszük.
Savanyúságot, uborka salátát, párolt káposztát, vagy friss salátát kínálunk hozzá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése