... Nagyon hasonlít az egyik gyorsétterem almás pitéjéhez. Gyorsan elkészíthető, egyszerű desszert.
Elkészítéshez szükséges:
Töltelék:
2 közepes méretű alma
1 evőkanál citromlé
3-4 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás pudingpor (főzhető)
fahéj
1 dl víz
Tészta:
25 dkg liszt
5 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1 dl víz
2 csipet só
ELKÉSZÍTÉS
1. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk.
Egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és vizet, majd ízesítjük egy kevés fahéjjal.
Amikor felforr, a pudingport elkeverjük 2 evőkanál hideg vízben, majd hozzá öntjük az almához. Felforraljuk, majd hideg helyen kihűtjük.
2. A vajat felolvasztjuk. A tésztához szükséges alapanyagokat alaposan elkeverjük,
majd egy folpack-ba tekerve, 20 percre a hűtőbe tesszük.
3. Húsz perc elteltével, nyolc egyenlő részre osztjuk a tésztát, és folpack között vékonyra nyújtjuk.
4. A tészta egyik oldalára halmozunk 1 evőkanálnyi almát, majd félbe hajtjuk.
Az oldalát lenyomkodjuk, majd felhajtjuk. Villával lenyomkodjuk a szélét.
lisztezett folpack-os tálcára tesszük
(Így nem tapad a folpack-hoz.)
Legalább húsz percre a hűtőbe tesszük az elkészült pitéket
(Alaposan kiszáradnak, és megdermed a töltelék.)
Figyeljünk arra, hogy a piték ne szakadjanak ki, mert akkor a sütéskor fröcskölni fog az olaj.
Az oldalát lenyomkodjuk, majd felhajtjuk. Villával lenyomkodjuk a szélét.
lisztezett folpack-os tálcára tesszük
(Így nem tapad a folpack-hoz.)
Legalább húsz percre a hűtőbe tesszük az elkészült pitéket
(Alaposan kiszáradnak, és megdermed a töltelék.)
Figyeljünk arra, hogy a piték ne szakadjanak ki, mert akkor a sütéskor fröcskölni fog az olaj.
6. Porcukorral megszórva, melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése