2015. február 17., kedd

Almás pite


... Nagyon hasonlít az egyik gyorsétterem almás pitéjéhez. Gyorsan elkészíthető, egyszerű desszert.


Elkészítéshez szükséges:

Töltelék:
2 közepes méretű alma
1 evőkanál citromlé
3-4 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás pudingpor (főzhető)
fahéj
1 dl víz

Tészta: 
25 dkg liszt
5 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1 dl víz
2 csipet só

ELKÉSZÍTÉS

1. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk.
Egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és vizet, majd ízesítjük egy kevés fahéjjal.
Amikor felforr, a pudingport elkeverjük 2 evőkanál hideg vízben, majd hozzá öntjük az almához. Felforraljuk, majd hideg helyen kihűtjük.


2. A vajat felolvasztjuk. A tésztához szükséges alapanyagokat alaposan elkeverjük, 
majd egy folpack-ba tekerve, 20 percre a hűtőbe tesszük.


3. Húsz perc elteltével, nyolc egyenlő részre osztjuk a tésztát, és folpack között vékonyra nyújtjuk.



4. A tészta egyik oldalára halmozunk 1 evőkanálnyi almát, majd félbe hajtjuk.
Az oldalát lenyomkodjuk, majd felhajtjuk. Villával lenyomkodjuk a szélét.
lisztezett folpack-os tálcára tesszük
(Így nem tapad a folpack-hoz.)
Legalább húsz percre a hűtőbe tesszük az elkészült pitéket
(Alaposan kiszáradnak, és megdermed a töltelék.)
Figyeljünk arra, hogy a piték ne szakadjanak ki, mert akkor a sütéskor fröcskölni fog az olaj.







5. Forró olajban kisütjük, majd alaposan lecsepegtetjük az olajat.
(Rácson, vagy papírtörlővel.)




6. Porcukorral megszórva, melegen tálaljuk.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése