Egy kis konyhai praktika.
A megmaradt, vagy lassan kiszáradásnak induló fokhagymákat, nagyon jól lehet "tartósítani".
Nekem mindig van a hűtőben, mert így nagyon gyorsan, és egyszerűen fel tudom, bármikor használni.
Elkészítéshez szükséges:
1db jól zárható üveg (befőttes, csatos, lekváros, stb.)
fokhagyma
étolaj
Elkészítéshez szükséges:
1db jól zárható üveg (befőttes, csatos, lekváros, stb.)
fokhagyma
étolaj
ELKÉSZÍTÉS
1. Az üvegbe, kevés étolajat töltünk, majd belepréseljük a megtisztított fokhagymát.
(A fokhagyma ne legyen vizes!)
hogy a fokhagyma másnapra kékes-zöldes színben fog pompázni. Semmi baja.
Harmadnapra kiüvegesedik a fokhagyma, és lehet használni.
Hogy mire?!?!?!?!
Húsok sütéséhez, pácoláshoz, levesekhez, mártásokhoz, MINDENHEZ! :)
( Amennyiben csak az olajat használjuk, tessék pótolni az üvegben. )
Próbáljátok ki, és adjátok tovább! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése