2013. november 23., szombat

Fokhagymás praktika


Egy kis konyhai praktika.
A megmaradt, vagy lassan kiszáradásnak induló fokhagymákat, nagyon jól lehet "tartósítani".
Nekem mindig van a hűtőben, mert így nagyon gyorsan, és egyszerűen fel tudom, bármikor használni.



Elkészítéshez szükséges:

1db jól zárható üveg (befőttes, csatos, lekváros, stb.)
fokhagyma
étolaj



ELKÉSZÍTÉS

1. Az üvegbe, kevés étolajat töltünk, majd belepréseljük a megtisztított fokhagymát.
(A fokhagyma ne legyen vizes!)


Mindig jól jön egy kis segítség. :)


Annyi olajat töltünk rá, hogy ellepje. Lezárjuk, és irány a hűtő. 



Nem kell megijedni, előfordul, 
hogy a fokhagyma másnapra kékes-zöldes színben fog pompázni. Semmi baja. 
Harmadnapra kiüvegesedik a fokhagyma, és lehet használni.
Hogy mire?!?!?!?!
Húsok sütéséhez, pácoláshoz, levesekhez, mártásokhoz, MINDENHEZ! :)
( Amennyiben csak az olajat használjuk,  tessék pótolni az üvegben.  )


Próbáljátok ki, és adjátok tovább! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése