Pici fiacskám egyik kedvence a meggybefőtt.
Innen az ötlet, és a név. :)
Elkészítéshez szükséges:
1 magozott meggybefőtt
2-3 szelet csirke vagy sertés hús
trappista sajt
liszt
olaj
só
Innen az ötlet, és a név. :)
Elkészítéshez szükséges:
1 magozott meggybefőtt
2-3 szelet csirke vagy sertés hús
trappista sajt
liszt
olaj
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A hús szeleteket előkészítjük (sertést klopfoljuk, szélét ha kell, bevágjuk).
megsózzuk. Lisztbe forgatjuk, és forró, kevés zsiradékon elősütjük, mindkét oldalát.
( Ne szúrjuk meg a húst, mert akkor nem marad omlós. Használjunk csipeszt.)
2. Az elősütött húsokat, tepsibe rendezzük, majd a lecsöpögtetett meggyet ráhalmozzuk.
A tetejére sajtot reszelünk, és előmelegített sütőbe tesszük.
A sajtot olvadásig, barnulásig sütjük.
3. A sütés végén, pár percig pihentetjük.
Párolt rizzsel, erdei gyümölcs, áfonya, meggy, vagy kökény lekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése