Egy pikáns köret, melyet a pirított hagyma édeskés íze varázsol mennyei ízűvé! :)
Elkészítéshez szükséges:
5 db közepes burgonya
1 fej vöröshagyma
étolaj (vagy zsír)
só
bors
PIRÍTOTT HAGYMÁS BURGONYA
Elkészítéshez szükséges:
5 db közepes burgonya
1 fej vöröshagyma
étolaj (vagy zsír)
só
bors
ELKÉSZÍTÉS
1. Az alapanyagokat megtisztítjuk.
A burgonyát kis kockákra vágjuk, majd sós vízben, fedő alatt megfőzzük.
A megfőtt burgonyát, saját levében hagyjuk állni, 10 percig (fedő nélkül).
( Így nem fog kiszáradni a burgonya, mikor leszűrjük.)
2. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd zsiradékon elkezdjük pirítani.
Addig pirítjuk, míg erőteljes barna színű nem lesz.
( Figyeljünk arra, hogy az apró darabok, ne feketedjenek meg, mert megkeserítik az ételt.)
3. A burgonyáról leöntjük a vizet, de ~1dl főzővizet megtartunk.
A burgonyára ráöntjük a pirított hagymát, és fakanállal elkeverjük.
Ha nagyon "száraz", a főzőlével felöntjük. Sóval, borssal ízesítjük.
4. Sült húsokhoz, köretként kínáljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése