2013. november 13., szerda

Pirított hagymás burgonya

Egy pikáns köret, melyet a pirított hagyma édeskés íze varázsol mennyei ízűvé! :)


PIRÍTOTT HAGYMÁS BURGONYA


Elkészítéshez szükséges:
5 db  közepes burgonya
1 fej vöröshagyma
étolaj (vagy zsír)

bors

ELKÉSZÍTÉS

1. Az alapanyagokat megtisztítjuk.
A burgonyát kis kockákra vágjuk, majd sós vízben, fedő alatt megfőzzük.
A megfőtt burgonyát, saját levében hagyjuk állni, 10 percig (fedő nélkül).
( Így nem fog kiszáradni a burgonya, mikor leszűrjük.)



2. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd zsiradékon elkezdjük pirítani.
Addig pirítjuk, míg erőteljes barna színű nem lesz.
( Figyeljünk arra, hogy az apró darabok, ne feketedjenek meg, mert megkeserítik az ételt.)


3. A burgonyáról leöntjük a vizet, de ~1dl főzővizet megtartunk.
A burgonyára ráöntjük a pirított hagymát, és fakanállal elkeverjük.
Ha nagyon "száraz", a főzőlével felöntjük. Sóval, borssal ízesítjük.



4. Sült húsokhoz, köretként kínáljuk.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése