2013. november 13., szerda

Kacsacomb tepsiben


Egy nagyon kedves barátomtól ( +Karolina Pintér ), kaptam egy pár pecsenye kacsa combot.
Úgy gondoltam, valami fincsi vacsi lesz belőle.:)
Mivel idő nem mindig van, így ezt is "gyorsan" készítettem el. :)


TEPSIBEN SÜLT KACSACOMB


Elkészítéshez szükséges:
1 fej közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
 kacsazsír
szárnyas fűszersó
(hiányában só, bors, majoranna)


ELKÉSZÍTÉS

1. Kacsacombokat megtisztítjuk, szárazra töröljük. Fűszersóval beszórjuk mindkét oldalát.
Minimum 1 órát pihentetjük a hűtőben.
( Ettől lesz ropogós a kacsa bőre.)


2. Pihentetés után, egy tepsibe kacsazsírt teszünk, öntünk rá ~1dl vizet.
Beletesszük a kacsacombokat, mellé ha nagyra vágott vöröshagymát, és a durvára vágott fokhagymát.
( Ízlés szerint, majorannával is lehet fűszerezni, amit Én nem tettem, 
mert a fűszersóban ez is benne volt.)


3. Fóliával letakarva, körülbelül egy órát sütjük, kis lángon.
Combtól függően, sütés közben meg lehet fordítani, locsolgatni.
( Amennyiben kezd megégni a csont vége, fóliával betekerjük.
Ha a hagymák kezdenek "feketedni", ki kell szedni a tepsiből. )


4. Amikor a comb megpuhult, sűrűn locsolgatva, fólia nélkül pirosra sütjük, mindkét oldalát.


5. Sütés után pihentetjük 5-10 percig, majd tálaljuk.



A tepsiben maradt "zsiradékot" kihűtjük, friss kenyérrel, uborkával, paradicsommal fogyasztjuk.



Jó étvágyat kívánok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése