2014. március 13., csütörtök

Majonézes tojássaláta


... hihetetlen egyszerű, de isteni. :)

Elkészítéshez szükséges:

13 db tojás
3 dl étolaj
1 teáskanál mustár


ELKÉSZÍTÉS

1. Tíz tojást keményre főzünk, majd megpucoljuk, és hagyjuk kihűlni.


2. Miközben hűlnek a tojások, a maradék három tojást szétválasztjuk, és a sárgáját egy tálba tesszük.
Hozzá adjuk a mustárt, és elkezdjük keverni.


3. Folyamatos keverés közben, hozzáadjuk az étolajat.


4. A főtt tojásokat tetszés szerint összevágjuk, és a majonézbe tesszük.
Elkeverjük, és ízlés szerint sózzuk.
(Keverésnél figyeljünk arra, hogy ne törjük nagyon össze a tojásokat.)
Lehetőleg egy éjszakára tegyük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. 



5. Remek kiegészítője sülteknek, zöldségeknek, szendvicseknek.
Én zöldséggel, és friss házi kenyérrel tálaltam.




Természetesen a kedvenc .... hamburger tojássalátával..... Nyami!



Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése