2014. március 17., hétfő

Szezámos csirke


... kínai ételek közül, ez az egyik kedvence a családnak. :)
Vegán lelkületűek, zöldségből is készíthetik ( klikk ide ).

Elkészítéshez szükséges:

40 dkg csirkemell

Panírhoz:
1 tojás
3 evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál rizsliszt ( használhatunk búzalisztet is )
1 evőkanál étolaj
1,5 kávéskanál sütőpor ( fél zacskó )
csipet só
(kevés víz, ha túl sűrű lenne)

Mázhoz:
3evőkanál méz
3 evőkanál ketchup
1 teáskanál édes, vagy csípős paprikakrém (darabos)
szezámmag, ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

1. A csirkemelleket 2x2 centiméteres kockákra vágjuk, majd enyhén sózzuk.


2. A panírozáshoz szükséges alapanyagokat, egy tálba tesszük, és elkeverjük.


3. A panírt, ráöntjük a csirkemell kockákra, és alaposan összekeverjük.


4. A mázhoz szükségesketchupot, és mézet, tegyük egy tálba, és adjunk hozzá ízlés szerint szezámmagot, majd keverjük el alaposan. 
( Ebben a munkafázisban, mindenképpen kérjünk segítséget! )


5. Egy serpenyőben, olajat hevítünk, és egy kanál segítségével, egyenként beletesszük a csirkemell darabokat. 
( Figyeljünk arra, hogy az olaj forró legyen, és ne hűljön vissza,
mert akkor a hús csak "ázni" fog, nem sülni.)


6. Az aranybarnára sült húsokat csöpögtessük le ( én papírtörlővel ellátott tálba szedtem ), 
majd tegyük bele mázba.
( Ne hagyjuk benne ázni, csak forgassuk bele, és szedjük át egy tálba,
 különben nem lesz ropogós a bundája.)



7. Tálaláskor egy tányérra halmozzuk. Mellé rizs köretet (párolt rizs, rizi-bizi, tojásos rizs), 
vagy zöldséges tésztát tálalunk.
(Nálunk furcsa módon, tojássalátával fogyott a legjobban. :) )


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése