... kínai ételek közül, ez az egyik kedvence a családnak. :)
Vegán lelkületűek, zöldségből is készíthetik ( klikk ide ).
Elkészítéshez szükséges:
40 dkg csirkemell
Panírhoz:
1 tojás
3 evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál rizsliszt ( használhatunk búzalisztet is )
1 evőkanál étolaj
1,5 kávéskanál sütőpor ( fél zacskó )
csipet só
(kevés víz, ha túl sűrű lenne)
Mázhoz:
3evőkanál méz
3 evőkanál ketchup
1 teáskanál édes, vagy csípős paprikakrém (darabos)
szezámmag, ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
1. A csirkemelleket 2x2 centiméteres kockákra vágjuk, majd enyhén sózzuk.
2. A panírozáshoz szükséges alapanyagokat, egy tálba tesszük, és elkeverjük.
3. A panírt, ráöntjük a csirkemell kockákra, és alaposan összekeverjük.
4. A mázhoz szükségesketchupot, és mézet, tegyük egy tálba, és adjunk hozzá ízlés szerint szezámmagot, majd keverjük el alaposan.
( Ebben a munkafázisban, mindenképpen kérjünk segítséget! )
5. Egy serpenyőben, olajat hevítünk, és egy kanál segítségével, egyenként beletesszük a csirkemell darabokat.
( Figyeljünk arra, hogy az olaj forró legyen, és ne hűljön vissza,
mert akkor a hús csak "ázni" fog, nem sülni.)
6. Az aranybarnára sült húsokat csöpögtessük le ( én papírtörlővel ellátott tálba szedtem ),
majd tegyük bele mázba.
( Ne hagyjuk benne ázni, csak forgassuk bele, és szedjük át egy tálba,
különben nem lesz ropogós a bundája.)
7. Tálaláskor egy tányérra halmozzuk. Mellé rizs köretet (párolt rizs, rizi-bizi, tojásos rizs),
vagy zöldséges tésztát tálalunk.
(Nálunk furcsa módon, tojássalátával fogyott a legjobban. :) )
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése