2014. május 22., csütörtök

Petrezselymes burgonyatészta

... Egy burgonyás alaptészta, petrezselyemmel ízesítve.
    Remek kiegészítője, mártásos ételeknek, pörkölteknek.
    Vegán lelkületűek, pirított hagymával, tejföllel, és sajttal is fogyaszthatják.

Elkészítéshez szükséges:
( 4 személy részére)
60 dkg burgonya
2 tojás
petrezselyemzöld
liszt
bors

ELKÉSZÍTÉS

1. A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük.


2. A megfőtt burgonyát meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni. 
Hűlés után lereszeljük, vagy krumplinyomóval áttörjük. 
Hozzá adjuk a tojásokat, sót, borsot, és alaposan elkeverjük.



3. A burgonyás masszához, annyi lisztet adunk, amennyitől formázható, lágy tésztát kapunk.
( Azért nem írok mennyiséget, mert nagyon sok múlik a burgonya fajtáján.)
Közben hozzá adjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.


4. Egy lisztezett deszkára, vagy konyhapultra tesszük a tésztát, és ujjnyi vastagra nyújtjuk.  


5. Egy fazékba vizet forralunk, majd forrás után, kevés sót adunk hozzá.
A tésztából, egy szaggató (ha nincs, akkor egy kis pohár) segítségével, kis darabokat szaggatunk.



6. A kiszaggatott tésztát, lobogó, forró vízbe tesszük, és addig főzzük, 
amíg fel nem jönnek a tészták, a víz tetejére. 


7. Főzés után hideg vízzel lehűtjük (így megáll a főzés, nem lesz ragadós a tészta),
 lecsepegtetjük, és kevés olajjal meglocsoljuk, hogy ne tapadjanak össze.


7. Tálaláskor tányérra halmozzuk. Fogyaszthatjuk joghurttal vagy tejföllel leöntve, 
sajttal és/vagy pirított hagymával megszórva. 
Köretként, ragukhoz, vagy mártásos ételekhez tálalhatjuk.
(Én zöldséges sertésraguhoz készítettem.)


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése