... Egy burgonyás alaptészta, petrezselyemmel ízesítve.
Remek kiegészítője, mártásos ételeknek, pörkölteknek.
Vegán lelkületűek, pirított hagymával, tejföllel, és sajttal is fogyaszthatják.
Remek kiegészítője, mártásos ételeknek, pörkölteknek.
Vegán lelkületűek, pirított hagymával, tejföllel, és sajttal is fogyaszthatják.
Elkészítéshez szükséges:
( 4 személy részére)
60 dkg burgonya
2 tojás
petrezselyemzöld
liszt
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük.
2. A megfőtt burgonyát meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
Hűlés után lereszeljük, vagy krumplinyomóval áttörjük.
Hozzá adjuk a tojásokat, sót, borsot, és alaposan elkeverjük.
3. A burgonyás masszához, annyi lisztet adunk, amennyitől formázható, lágy tésztát kapunk.
( Azért nem írok mennyiséget, mert nagyon sok múlik a burgonya fajtáján.)
Közben hozzá adjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
4. Egy lisztezett deszkára, vagy konyhapultra tesszük a tésztát, és ujjnyi vastagra nyújtjuk.
5. Egy fazékba vizet forralunk, majd forrás után, kevés sót adunk hozzá.
A tésztából, egy szaggató (ha nincs, akkor egy kis pohár) segítségével, kis darabokat szaggatunk.
6. A kiszaggatott tésztát, lobogó, forró vízbe tesszük, és addig főzzük,
amíg fel nem jönnek a tészták, a víz tetejére.
7. Főzés után hideg vízzel lehűtjük (így megáll a főzés, nem lesz ragadós a tészta),
lecsepegtetjük, és kevés olajjal meglocsoljuk, hogy ne tapadjanak össze.
7. Tálaláskor tányérra halmozzuk. Fogyaszthatjuk joghurttal vagy tejföllel leöntve,
sajttal és/vagy pirított hagymával megszórva.
Köretként, ragukhoz, vagy mártásos ételekhez tálalhatjuk.
(Én zöldséges sertésraguhoz készítettem.)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése