2014. május 22., csütörtök

Zöldséges sertésragu

... ez nem a gyors ételek közé tartozik, de annál finomabb.

Elkészítéshez szükséges:
( 4 személy részére)
1 kg sertéscomb (használhatunk marha, vagy bármilyen szárnyas húst is)
1 dl minőségi száraz bor (vörös, rosé, vagy fehér )
2 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 levél/szár halványító zeller
4 gerezd fokhagyma
3 karika füstölt vagy lángolt kolbász
2 evőkanál őrölt pirospaprika
olaj
bors

ELKÉSZÍTÉS

1. A hagymát felvágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. 
(Lehetőség szerint, olyan edényt használjunk, amit a későbbiek folyamán, 
be tudunk tenni a sütőbe. Ne legyen műanyag, vagy fa nyele.)

2. A húst előkészítjük, 1,5x1,5 cm-es kockára vágjuk, majd a hagymára tesszük, 
és fehéredésig pirítjuk.



3. A répákat megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
A zúzott fokhagymát, a szeletelt répákat, hozzá adjuk a húshoz, és 1-2 percig pirítjuk.


4. A zöldséges húst megszórjuk a piros paprikával, és felöntjük vízzel 
(ha van, akkor húsleves levével).
Annyi folyadékot öntünk rá, hogy ellepje a húst.
Hozzá adjuk az összevágott zellert, kolbász karikákat, bort, és ízesítjük sóval, borssal.



5. Mikor felforr, fedővel letakarjuk, és közepes lángra előmelegített sütőben, készre pároljuk.
(Hústól függően, kb 1-1,5 óra.)


6. Amikor a hús megpuhult, a gázon elforraljuk a felesleges vizet, 
hogy megfelelően sűrű szaft alakuljon ki.


7. Tálaláskor tányérra halmozzuk, tésztával, rizzsel, vagy burgonya körettel tálaljuk.
Mellé tejfölt, salátát, vagy savanyúságot kínálunk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése