... ez nem a gyors ételek közé tartozik, de annál finomabb.
Elkészítéshez szükséges:
( 4 személy részére)
1 kg sertéscomb (használhatunk marha, vagy bármilyen szárnyas húst is)
1 dl minőségi száraz bor (vörös, rosé, vagy fehér )
2 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 levél/szár halványító zeller
4 gerezd fokhagyma
3 karika füstölt vagy lángolt kolbász
2 evőkanál őrölt pirospaprika
olaj
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A hagymát felvágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
(Lehetőség szerint, olyan edényt használjunk, amit a későbbiek folyamán,
be tudunk tenni a sütőbe. Ne legyen műanyag, vagy fa nyele.)
2. A húst előkészítjük, 1,5x1,5 cm-es kockára vágjuk, majd a hagymára tesszük,
és fehéredésig pirítjuk.
3. A répákat megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
A zúzott fokhagymát, a szeletelt répákat, hozzá adjuk a húshoz, és 1-2 percig pirítjuk.
4. A zöldséges húst megszórjuk a piros paprikával, és felöntjük vízzel
(ha van, akkor húsleves levével).
Annyi folyadékot öntünk rá, hogy ellepje a húst.
Hozzá adjuk az összevágott zellert, kolbász karikákat, bort, és ízesítjük sóval, borssal.
5. Mikor felforr, fedővel letakarjuk, és közepes lángra előmelegített sütőben, készre pároljuk.
(Hústól függően, kb 1-1,5 óra.)
6. Amikor a hús megpuhult, a gázon elforraljuk a felesleges vizet,
hogy megfelelően sűrű szaft alakuljon ki.
7. Tálaláskor tányérra halmozzuk, tésztával, rizzsel, vagy burgonya körettel tálaljuk.
(Én petrezselymes burgonyatésztával tálaltam.)
Mellé tejfölt, salátát, vagy savanyúságot kínálunk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése