... a cukkini, mindig új felhasználhatóságra inspirál.
Elkészítéshez szükséges:
1 db cukkini
2-3 szelet csirke vagy sertés hús
1 fej vöröshagyma
trappista sajt
liszt
olaj
bazsalikom
oregánó
bors
só/ételízesítő
Elkészítéshez szükséges:
1 db cukkini
2-3 szelet csirke vagy sertés hús
1 fej vöröshagyma
trappista sajt
liszt
olaj
bazsalikom
oregánó
bors
só/ételízesítő
ELKÉSZÍTÉS
1. A megtisztított cukkinit apró darabokra vágjuk, majd egy tálban megszórjuk ételízesítővel, és 10 percig állni hagyjuk.
2. Vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük.
3. A hagymához adjuk a kinyomkodott, cukkinit, borssal, bazsalikommal, oregánóval ízesítjük.
Amikor puha a cukkini, elzárjuk a gázt, és pihentetjük.
4. A hús szeleteket előkészítjük (sertést klopfoljuk, szélét ha kell, bevágjuk).
megsózzuk. Lisztbe forgatjuk, és forró, kevés zsiradékon elősütjük, mindkét oldalát.
( Ne szúrjuk meg a húst, mert akkor nem marad omlós. Használjunk csipeszt.)
2. Az elősütött húsokat, tepsibe rendezzük, majd a cukkinis ragut ráhalmozzuk.
A tetejére sajtot reszelünk, és előmelegített sütőbe tesszük.
A sajtot olvadásig, barnulásig sütjük.
3. A sütés végén, pár percig pihentetjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése