Egy nagyon régi receptem, ami mindig sikert arat.
Ajánlom sültekhez, ragus ételekhez.
Nekem a pikáns fasírtból maradt pár szelet, amihez ezt a köretet készítettem.
HAGYMÁS KRUMPLI
Elkészítéséhez szükséges:
(személyenként )
3db közepes burgonya
1 fej vöröshagyma
étolaj
bors
ételízesítő, vagy só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A burgonyát megpucoljuk, és kb. 1x1 cm körüli kockákra vágjuk.
Fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
A vízbe sót, vagy ételízesítőt teszünk ( de csak ha a víz felforrt ).
Mindig felmerül a kérdés, mennyi só/ételízesítő kell bele?
Nagyon egyszerű a válasz. Ha a főzővizet megkóstoljuk, sós íze legyen.
Sósabb, mint amire azt mondjuk, hogy "finom". Sósabb, mint egy finom leves. :)
_______________________________________________________________________
2. A hagymát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Seprenyőben, kevés olajon megdinszteljük,
amíg helyenként barnulni nem kezd.
3. Amikor a burgonya majdnem megfől, hagyni kell pihenni, a főzővízben.
( Azért szükséges, hogy ne száradjon ki, mikor kivesszük a vízből. )
Egy szűrő, vagy szűrő kanál segítségével, a dinsztelt hagymára szedjük.
( Nem kell 100%-ban lecsöpögtetni. )
5. Borssal megszórjuk, összerázzuk, vagy óvatosan összekeverjük.
Akkor készül el, mikor a burgonya elkezd helyenként "krémes" állagot felvenni.
Az sem baj, ha kicsit "megkapja", mert az csak feldobja az ízét. (<3)
6. Már csak a tálalás marad! :)
Jó étvágyat! :)
Az sem baj, ha kicsit "megkapja", mert az csak feldobja az ízét. (<3)
6. Már csak a tálalás marad! :)
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése