2013. november 10., vasárnap

Raguleves, ha sietek..... :)


Amikor nincs idő órákig főzni, de kívánunk valami fincsi, tartalmas levest.


GYORS RAGULEVES


Elkészítéshez szükséges:
1 zacskós leves vagy 1-2 leveskocka. (Csirke, tyúk, csibe, stb.)
1/2 fej vöröshagyma
2 közepes sárgarépa
1 közepes fehérrépa
1 kis darab zeller
1 közepes burgonya
1 gomba
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál liszt
1 marék levestészta
1 marék borsó és zöldbab
babér levél
tárkony
petrezselyem
ételízesítő
bors
citromlé

ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldségeket megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
( Így gyorsan megfől, és a válogatósok is megesznek mindent.)


2. Egy liter forrásban lévő vízbe, beletesszük az összes zöldséget, és a zacskós levest.
( Mindegy milyen! Ha nincs zacskós leves, akkor jó a leveskocka is. )


3.  Mikor felforrt, beletesszük a zöldborsót, és a zöldbabot.
( Mindig szokott a fagyóban lenni, hiszen sok ételhez használjuk. )


4. Beletesszük a babért, tárkonyt.
( Én szoktam egy kis lestyánt tenni a ragulevesbe, attól teltebb íze lesz. )


5. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, a tejfölt és a lisztet kikeverem csomó mentesre.
Kis adagonként, a meleg levessel hígítom, és közben mindig elkeverem.


6. Amikor már a tál is átmelegedett, beleöntöm a forró levesbe, és elkeverem.


7. Beleteszem a cérnametéltet (vagy bármilyen levestésztát), durvára vágott petrezselymet.
Citromlével, és borssal ízesítem.


8. Kiforralás után, tálalom. :)
Hozzá adhatunk citrom szeletet, és tejfölt.



Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése