2013. december 2., hétfő

Mediterrán saláta

... egy gyors vacsorához, nagyon finom kiegészítő.


Elkészítéshez szükséges:
1 db kígyó uborka
1 db paradicsom
1 db paprika (pritamin, kápia, vagy őszi TV paprika)
1 db lila hagyma
1/2 csokor petrezselyemzöld
citrom
olivaolaj
bors


ELKÉSZÍTÉS

1. A zöldségeket megtisztítjuk. A lila hagymát kockára vágjuk, és egy tálba rakjuk. 
2 csipet sót, és egy fél citrom levét locsoljuk rá, majd elkeverjük.
( Ezzel a megoldással, nem lesz "büdös" a leheletünk. )


 2. Az uborkát hosszában negyedeljük, majd fél centis darabokra vágjuk.



 3. A paprikát és a paradicsomot, kockára vágjuk.


 4. A petrezselymet durvára vágjuk. 


5. Az összevágott zöldségeket egy tálba tesszük. 
A lila hagymáról leöntjük a levet, majd a zöldségekhez tesszük. 


6. A zöldségekre olivaolajat, és borsot teszünk, majd összekeverjük.


7. Ízlés szerint még citromlével, és sóval ízesíthetjük.
Ízesíthetjük még oliva bogyóval, bazsalikommal, és oregánóval.


Jó kiegészítője, egy gyors vacsorának.
Én halrudacskákat sütöttem, és hagymás krumplival együtt tálaltam.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése