Kedvenc köret, szárnyasokhoz, sült ételekhez.
Lassan itt a disznótoros ideje, így aktuális lesz ez a finomság. :)
1 közepes fej káposzta
1/2 fej vöröshagyma
köménymag (egész vagy őrölt)
olaj
cukor
ecet
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A káposztát vékony szeletekre vágjuk, vagy gyaluval szeleteljük.
Vöröshagymát apróra vágjuk.
2. Kevés olajon cukrot karamellizálunk.
3. A karamellizált cukorhoz adjuk a káposztát, és a hagymát.
Felöntjük 1dl vízzel, és megsózzuk.
4. Fedő alatt pároljuk. Fél fővéskor ecettel, sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
( Vannak akik almát reszelnek ilyenkor bele, krémesíti,
és nagyon finom ízt kölcsönöz. Próbáljátok ki! :) )
5. Készre párolás után, javaslom hogy pihentessétek minimum fél órát, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalhatjuk szárnyas sültekhez, disznótoroshoz, vagy bármilyen sült húshoz.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése