2013. december 1., vasárnap

Dinsztelt káposzta


Kedvenc köret, szárnyasokhoz, sült ételekhez.
Lassan itt a disznótoros ideje, így aktuális lesz ez a finomság. :)



Elkészítéshez szükséges:
1 közepes fej káposzta
1/2 fej vöröshagyma
köménymag (egész vagy őrölt)
olaj
cukor
ecet
bors


ELKÉSZÍTÉS

1. A káposztát vékony szeletekre vágjuk, vagy gyaluval szeleteljük.
Vöröshagymát apróra vágjuk.



 2. Kevés olajon cukrot karamellizálunk.


3. A karamellizált cukorhoz adjuk a káposztát, és a hagymát. 
Felöntjük 1dl vízzel, és megsózzuk.


4. Fedő alatt pároljuk. Fél fővéskor ecettel, sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
( Vannak akik almát reszelnek ilyenkor bele, krémesíti, 
és nagyon finom ízt kölcsönöz. Próbáljátok ki!  :) )



5. Készre párolás után, javaslom hogy pihentessétek minimum fél órát, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalhatjuk szárnyas sültekhez, disznótoroshoz, vagy bármilyen sült húshoz.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése