2013. december 23., hétfő

Vajas pirítós 2013

.... amikor sok a szikkadt kenyér. :)
Isteni reggelire, vagy vacsorára .... és legalább elfogy a maradék kenyér is.

Elkészítéshez szükséges:
teavaj
szikkadt kenyér
sajt, vagy egyéb "hűtőtartalom" :)


ELKÉSZÍTÉS
1. Serpenyőben vajat olvasztunk.


2. Amikor a vaj felhabzik, ráhelyezzük a kenyérszeleteket, 
és a kívánt színűre pirítjuk, mindkét oldalát.


3. Az elkészült kenyereket, egy tányérra rendezzük, és sajttal, vagy egyéb feltéttel tálaljuk.


Jogos a kérdés, hogy miben különbözik ez, egy pirítós kenyértől, mit vajjal megkenünk.
Attól lesz más, hogy a kenyér puhább marad, és nagyon finom ízt kölcsönöz, a sült vaj íze.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése