2014. január 13., hétfő

Póréhagymás karfiolleves


... Gyorsan elkészíthető, finom leves. Ajánlom a fogyókúrázók figyelmébe.

Elkészítéshez szükséges:
1 db póréhagyma
1 fej karfiol
2 szál sárgarépa
1 fehér répa
1 kis darab zeller
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
petrezselyem-, és zellerzöld
bors
só /ételízesítő

ELKÉSZÍTÉS

1. A karfiolt megmossuk, és rózsáira szedjük.
A póréhagymát, és a vöröshagymát, tisztítás után, vékony karikára vágjuk.
A tisztított zöldségeket apró kockára vágjuk.


2. Egy fazékba teszünk 2 liter vizet, és beletesszük a hagymákat, és a karfiolt.
Sóval (ételízesítővel), borssal ízesítjük.
Forrás után 5 perccel, hozzá adjuk a zöldségeket, és készre főzzük.



3. Én nem sűrítettem be, mert nem akartam tartalma, laktató levest enni.
Fogyókúrázók, egy kis keményítővel sűríthetik, vagy le is turmixolhatják a levest.
Aki nem fogyókúrázik, az besűrítheti tejfölös habarással is.
Tálalásnál reszelt füstölt sajttal, vagy tésztával kínáljuk. 
Mellé joghurtot, vagy tejfölt adhatunk.
(Turmixolás esetén, zsemlekockával, vagy levesgyönggyel tálaljuk.)




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése