... hasonlít az amerikai BBQ oldalashoz, de ez .... sokkal finomabb! :)
Elkészítéshez szükséges:
sertés oldalas
vöröshagyma
fokhagyma
sárgarépa
fehér répa
babérlevél
ketchup
mustár
olaj
citromlé
méz
sör
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A vöröshagymát, fokhagymát, fehér-, és sárgarépát apróra vágjuk.
Egy turmix gépbe tesszük, ketchupot adunk hozzá, és pépesítjük.
Hozzá adjuk a babérlevelet. Mustárral, mézzel, sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
(Egy nagyon erőteljes fűszerezésű szószt kell hogy kapjunk.
Csak így veszi át a hús, a finom ízt.)
2. Az oldalast megtisztítjuk, és a húsos oldalát bevádossuk.
Megfordítjuk, és csontonként szétvágom.
3. Jól megsózzuk a szétvágott bordákat, és egy tálba tesszük.
Ráöntjük a ketchupos masszát, és jól bekenjük vele a húsokat.
Lefedjük, és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
4. A pácolást követően, a bordákat kivesszük a pácból, és kézzel "lehúzzuk" róluk a pácot.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a húsokat elősütjük.
( Ebben az esetben nem lisztezzük, csak kérget sütünk rájuk.
Itt is csipeszt használjunk, ne szurkáljuk a húst.)
A sütőt közepes hőmérsékletűre előmelegítjük.
5. Az elősütött húsokat, egy tepsibe helyezzük. teszünk rá négybe vágott vöröshagymát, és pár gerezd zúzott fokhagymát.
Öntünk alá 1 dl vizet (vagy húslevest), és fóliával lefedve 1/2 órát sütjük.
6. A zöldséges pácot, egy serpenyőbe tesszük, és felöntjük 1 dl ketchuppal, és 1 dl sörrel.
Ízlés szerint, egy kis chilli porral "vadíthatjuk".
Lassú tűzön, besűrítjük a mártást.
7. Félóránként kivesszük az oldalast, megfordítjuk a húsokat, és megkenjük a mártással.
Addig sütjük fólia alatt, míg ragacsos, omlós nem lesz.
8. A sütés végén megkenjük a húsokat, és 10-15 percig pihentetjük.
Tálra halmozzuk, és a mártással kínáljuk.
Pirított hagymás burgonyát, savanyúságot (friss salátát), és kenyeret kínálunk hozzá.
Természetesen, a szaftot hagyjuk kihűlni, és kenyérre kenjük ...... nyami - nyami. :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése