2014. január 6., hétfő

Szalonnás-sajtos csavart

... amikor csak egy gyors rögtönzésre van idő. :)

Elkészítéshez szükséges:

1 fagyasztott leveles tészta
15 dkg reszeltsajt
2 csomag szeletelt szalonna
1 tojás sárgája

ELKÉSZÍTÉS

1. A fagyasztott leveles tésztát, elkészítés előtt minimum fél órával kivesszük a fagyasztóból.
A sütőt előmelegítjük, 180-200°C körüli hőmérsékletűre.
Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát (kb. 3mm vastagságúra),
 majd megkenjük tojás sárgájával.
 ( A kenés előtt, adjunk egy kis vizet a sárgájához, így könnyebb lesz kenni, 
és nem lesz majd " fénye" a tésztának.)
Megszórjuk a tojásos tésztát reszelt sajttal, és szalonna szeleteket fektetünk rá.
( A szalonna szeletek között annyi helyet kell hagyni, hogy kényelmesen el lehessen majd vágni a tésztát.)


2. A csíkokat megcsavarjuk hosszanti irányban, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
(Nem baj, ha nem egyforma mindegyik csavarás, hiszen úgy sem lesz sokáig nézegetve! :))
A tetejét megkenjük a megmaradt tojással, és a sütőbe tesszük.




 3. 10-15 perc alatt pirosra sütjük, majd tálaljuk.
( Figyelem! A meleg tészta megüli a gyomrot, így egy kis pihentetést javaslok fogyasztás előtt.)


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése