... nem macerás, és gyorsan elkészíthető. Heni egyik kedvenc étele.
Elkészítéshez szükséges:
(2 fő részére)
4 szelet csirkemell
6-8 közepes burgonya
2 fej vöröshagyma
tejföl
liszt
őrölt pirospaprika
ételízesítő
bors
mustár
olaj
Elkészítéshez szükséges:
(2 fő részére)
4 szelet csirkemell
6-8 közepes burgonya
2 fej vöröshagyma
tejföl
liszt
őrölt pirospaprika
ételízesítő
bors
mustár
olaj
ELKÉSZÍTÉS
1. A megtisztított hagymát karikára vágjuk, és kevés sóval megszórjuk.
2. Két evőkanál mustárt elkeverünk 1 teáskanál ételízesítővel, és 2 csipet borssal.
A megtisztított csirkemell szeleteket bekenjük a mustáros keverékkel, majd félretesszük.
A sütőt indítsuk el, és állítsuk 180°C-ra (hagyományos gáztűzhelyen, 3/4 láng).
3. Egy tepsibe öntünk kevés olajat, és körülbelül 1 dl vizet
(ha van, húsleves levét tegyünk víz helyett).
A megtisztított burgonyát, fél centis szeletekre vágjuk, és a tepsibe tesszük.
A tetejét megszórjuk ételízesítővel.
4. A burgonya tetejére tesszük a sózott hagyma 3/4 részét, és egy fóliával letakarva,
a sütőbe tesszük (a burgonya puhulásáig).
5. Mikor a burgonya megpuhult, kivesszük a sütőből. 4 evőkanál liszthez, 2 evőkanál pirospaprikát teszünk, és elkeverjük.
A mustáros csirkemelleket megforgatjuk a lisztben, és a burgonya tetejére tesszük,
szorosan egymás mellé.
6. A csirkemell tetejére, rátesszük a maradék hagymát, és fóliával letakarva, 15 percig sütjük.
( A csirkemell puhulásáig.)
7. Amikor a csirkemell megpuhult, megkenjük a tetejét tejföllel, és vissza rakjuk a sütőbe.
(Fólia nélkül, ameddig a tejföl elkezd szilárdulni.)
8. Tálalás előtt, 10 percet pihentessük. Friss kenyérrel, és tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése