2014. január 6., hétfő

Tepsis csirkemell

... nem macerás, és gyorsan elkészíthető. Heni egyik kedvenc étele.

Elkészítéshez szükséges:
(2 fő részére)
4 szelet csirkemell
6-8 közepes burgonya
2 fej vöröshagyma
tejföl
liszt
őrölt pirospaprika
ételízesítő
bors
mustár
olaj

ELKÉSZÍTÉS

1. A megtisztított hagymát karikára vágjuk, és kevés sóval megszórjuk.


2. Két evőkanál mustárt elkeverünk 1 teáskanál ételízesítővel, és 2 csipet borssal. 
A megtisztított csirkemell szeleteket bekenjük a mustáros keverékkel, majd félretesszük.
A sütőt indítsuk el, és állítsuk 180°C-ra (hagyományos gáztűzhelyen, 3/4 láng).


3. Egy tepsibe öntünk  kevés olajat, és körülbelül 1 dl vizet 
(ha van, húsleves levét tegyünk víz helyett).
 A megtisztított burgonyát, fél centis szeletekre vágjuk, és a tepsibe tesszük.
A tetejét megszórjuk ételízesítővel.


4. A burgonya tetejére tesszük a sózott hagyma 3/4 részét, és egy fóliával letakarva, 
a sütőbe tesszük (a burgonya puhulásáig).


5. Mikor a burgonya megpuhult, kivesszük a sütőből. 4 evőkanál liszthez, 2 evőkanál pirospaprikát teszünk, és elkeverjük. 
A mustáros csirkemelleket megforgatjuk a lisztben, és a burgonya tetejére tesszük, 
szorosan egymás mellé.



6. A csirkemell tetejére, rátesszük a maradék hagymát, és fóliával letakarva, 15 percig sütjük.
( A csirkemell puhulásáig.)


7. Amikor a csirkemell megpuhult, megkenjük a tetejét tejföllel, és vissza rakjuk a sütőbe.
 (Fólia nélkül, ameddig a tejföl elkezd szilárdulni.)



8. Tálalás előtt, 10 percet pihentessük. Friss kenyérrel, és tejföllel kínáljuk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése