2014. január 4., szombat

Töltött palacsinta


... amikor megmarad pár kanálnyi pörkölt, alakítsuk át! :)


Elkészítéshez szükséges:

maradék sült hús, vagy pörkölt
(Vegán lelkületűek, gombapörköltből, vagy cukkini lecsóból is elkészíthetik)
pár darab palacsinta
tejföl
reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS

1. A maradék húst, egy villával összetörjük. 
(Szükség esetén, egy kis húslével, vagy tejföllel dúsítsuk, a könnyebb pépesítésért!)

2. A palacsinta közepére halmozzuk, és egyenletesen elkenjük.


3. A palacsinta oldalait felhajtogatjuk, majd egy hasábbá alakítjuk.






3. Két hajtogatott palacsintát teszünk egy tányérra, tejföllel lelocsoljuk, sajtot reszelünk a tetejére, és megszórjuk piros paprikával. 
( Ebben az állapotban, még be lehet tenni a mikróba, vagy a sütőbe, egy kicsit felmelegíteni!
Aki ráérősebb, az ki is ránthatja tálalás előtt a hajtogatott palacsintákat!)


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése