2014. február 2., vasárnap

Karfiolos burgonya


...  a megszokott burgonyapüré, kicsit átgondolva.

Elkészítéshez szükséges:
burgonya
karfiol
sárgarépa
petrezselyemzöld
vaj
bors
só/ételízesítő

ELKÉSZÍTÉS

1. A burgonyát, sárgarépát, karfiolt megtisztítjuk.
Burgonyát kis kockákra vágjuk, a sárgarépát szeleteljük, és a karfiolt apró rózsákra bontjuk.
Egy fazékba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd sózzuk 
( én ételízesítőt szoktam használni ).
Fedő alatt puhára főzzük.


2. Mikor megfőttek a zöldségek, kicsit hagyjuk a lében pihenni, majd leszűrjük.
Hozzá adunk egy kis vajat, borsot, és apróra vágott petrezselyemzöldet.
Ezt az egészet, egy burgonyatörővel összetörjük.
( Közben kóstolgassuk, mi hiányzik még belőle.)



3. Nagyon finom kiegészítője, bármilyen sült húsnak, vagy rántott ételnek.
Én Ragacsos oldalas mellé készítettem.



Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése