.... nem volt idő pácolni, így átgondoltam az eredeti, Ragacsos oldalas receptet.
Elkészítéshez szükséges:
sertés oldalas
fokhagyma
vöröshagyma
sertészsír
Worcestershire szósz
Szójaszósz
bors
cukor
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A Ragacsos oldalashoz hasonlóan, az oldalast megtisztítjuk, húsos oldalát beirdaljuk,
majd csontonként szétvágjuk.
2. A fokhagymát, és a vöröshagymát megtisztítjuk.
3. Az oldalasokat megsózzuk ( bátran ), majd kevés, forró zsiradékon minden oldalát megsütjük.
( Sütést követően, egy tepsibe tesszük a húsokat, csonttal lefelé. )
(Én tettem hozzá 2 csirkecombot, mert Törpikémnek az a kedvence.)
4. Az elrendezett húsok tetejére, rátesszük a zúzott fokhagymát
(kézzel dörzsöljük bele a hús tetején lévő vágásokba).
Borssal megszórjuk, és rátesszük a szeletelt vöröshagymát.
A húsok mellé teszünk 2 kanál zsiradékot, és 2 dl húsleves levét
(ha nincs, ételízesítős víz is megteszi).
Fóliával lefedve, közepes lángon sütjük, 30 percig.
5. Egy pohárba teszünk 3 evőkanál Worcestershire szószt, 3 evőkanál szójaszószt,
1 evőkanál cukrot, és 1 teáskanál sót.
Ezt jól elkeverjük, majd egy ecsettel, az első húsellenőrzésnél bekenjük vele a húsokat.
6. Amikor a húsok omlósak (késsel ellenőrizhetjük), eltávolítjuk a fóliát, és pirosra sütjük.
Kiszáradást elkerülendő, 10 percen ként a szaftjával locsolgassuk a húsokat.
7. Az elkészült húsokat, 10 percig pihentessük (közben 1x locsoljuk meg a szafttal).
Tálaláskor burgonya köretet, és savanyúságot adunk hozzá.
( Én Karfiolos burgonyával, és csemege uborkával tálaltam.)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése