2014. március 18., kedd

Cukkini keletiesen


.... ihletet kaptam, a szezámos csirkétől, így elkészítettem zöldségből. :)

Elkészítéshez szükséges:

3 cukkini (használható padlizsán is)
Panírhoz:
1 tojás
3 evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál rizsliszt ( használhatunk búzalisztet is )
1 evőkanál étolaj
1,5 kávéskanál sütőpor ( fél zacskó )
1 teáskanál ételízesítő
1,5 teáskanál szezámmag
1 kávéskanál szárított bazsalikom ( használhatunk frisset is)


ELKÉSZÍTÉS

1. A panírhoz szükséges alapanyagokat, egy tálban csomómentesre keverem.
(Nem baj ha sűrű a massza, hiszen a cukkini vizet fog ereszteni.)


 2. A cukkiniket tetszés szerint feldaraboljuk, majd a masszába tesszük, és alaposan elkeverjük.
(Állás közben, figyeljünk arra, hogy a cukkini által engedett lé, ne hígítsa fel a masszát.
Ha ez megtörténik, egy kevés lisztet szórjunk a cukkinire, majd keverjük el.
Akkor jó a massza, ha teljesen bevonja a cukkiniket.)




 3. Egy edényben olajat hevítünk, aranybarnára sütjük a cukkini darabokat.


 4. A tál alján maradt egy kis masszám, így próba ként tettem bele kis karikára vágott répát, majd ezt is kisütöttem.
(Nagyon ízletes lett, mert a répa nem puhult meg teljesen,
 így megmaradt az a roppanós, finom állaga.
Magáért beszél, hogy a sütést követően, már nem tudtam lefényképezni, mert "elkopott". )


5. Egy tálra rendezzük a megsült zöldséget, és rizibizivel tálaljuk.
Mellé szójaszószt kínálunk, majonézt, ketchupot, esetleg joghurtot vagy tejfölt.
( Mi szójaszósszal fogyasztottuk, amivel mesés ízhatást értünk el.)


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése