2014. március 17., hétfő

Meggyes-diós golyó


... nem kell sütni, így máris a kedvencem lett. :)

Elkészítéshez szükséges:

50 dkg darált háztartási keksz
30 dkg darált dió (aki diósabban szereti, használjon 50 dkg-ot ebből is)
30 dkg sárgabarack lekvár
10 dkg magozott meggybefőtt
1 evőkanál kakaópor

2 tábla ét- vagy tejcsokoládé ( bevonáshoz )
1 dl étolaj ( bevonáshoz )

ELKÉSZÍTÉS

1. Egy tálba tegyük bele a darált háztartási kekszet, darált diót, 
befőttet (lé nélkül), és a lekvár felét.
(A lekvár többi részét gyúrás közben adagoljuk, így szabályozni tudjuk a massza állagát. Ha elfogy a lekvár, és még kemény a tészta, adhatunk hozzá egy kevés tejet, vagy meggylevet.)
Gyúrjunk egy közepesen kemény tésztát belőle. 



2. A tésztából, apró golyókat készítünk, és egy tányérra tesszük. 
Az elkészítés után, minimum 10-15 percre hűtőbe tesszük. 
( Így amikor a forró csokiba mártjuk, nem puhulnak meg.)


3. Egy lábosba tegyünk vizet forrni, majd tegyük rá egy tálban, 
az összetört csokoládét, és az 1 dl étolajat.
(Én 1 tábla ét-, és 1 tábla tejcsokoládét használtam.)


4. Amikor felolvadt a csokoládé, a golyókat egyesével beletesszük, majd villa segítségével egy rácsra helyezzük.



5. Tálalhatjuk még melegen ( tányérra helyezzük a golyókat, és leöntjük a meleg csokival)
vagy hűtőbe rakjuk, és hagyjuk megdermedni a csokoládét. 
A kihűlt golyókat muffin papírba tesszük és tálban, vagy tányéron kínáljuk.



Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése