... nem kell sütni, így máris a kedvencem lett. :)
Elkészítéshez szükséges:
50 dkg darált háztartási keksz
30 dkg darált dió (aki diósabban szereti, használjon 50 dkg-ot ebből is)
30 dkg sárgabarack lekvár
10 dkg magozott meggybefőtt
1 evőkanál kakaópor
2 tábla ét- vagy tejcsokoládé ( bevonáshoz )
1 dl étolaj ( bevonáshoz )
ELKÉSZÍTÉS
1. Egy tálba tegyük bele a darált háztartási kekszet, darált diót,
befőttet (lé nélkül), és a lekvár felét.
(A lekvár többi részét gyúrás közben adagoljuk, így szabályozni tudjuk a massza állagát. Ha elfogy a lekvár, és még kemény a tészta, adhatunk hozzá egy kevés tejet, vagy meggylevet.)
Gyúrjunk egy közepesen kemény tésztát belőle.
2. A tésztából, apró golyókat készítünk, és egy tányérra tesszük.
Az elkészítés után, minimum 10-15 percre hűtőbe tesszük.
( Így amikor a forró csokiba mártjuk, nem puhulnak meg.)
3. Egy lábosba tegyünk vizet forrni, majd tegyük rá egy tálban,
az összetört csokoládét, és az 1 dl étolajat.
(Én 1 tábla ét-, és 1 tábla tejcsokoládét használtam.)
4. Amikor felolvadt a csokoládé, a golyókat egyesével beletesszük, majd villa segítségével egy rácsra helyezzük.
5. Tálalhatjuk még melegen ( tányérra helyezzük a golyókat, és leöntjük a meleg csokival),
vagy hűtőbe rakjuk, és hagyjuk megdermedni a csokoládét.
A kihűlt golyókat muffin papírba tesszük és tálban, vagy tányéron kínáljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése