... gyors, egyszerű, finom.
Elkészítéshez szükséges:
0,5 kg darált sertéshús ( lehet csirke, vagy pulyka is)
3 szelet szikkadt, vagy száraz kenyér (esetleg zsemle vagy kifli)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
2 teáskanál pirospaprika
petrezselyemzöld
olaj
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A kenyeret ( zsemlét vagy kiflit ) beáztatjuk, langyos vízbe.
Az apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát, kevés olajon megdinszteljük.
2. Egy tálba beletesszük a darált húst, és hozzá adjuk a kinyomkodott kenyeret.
3. Hozzáadjuk az összes hozzávalót
(dinsztelt hagymák, apróra vágott petrezselyemzöld, nyers tojás, piros paprika) ,
ízesítjük sóval és borssal, majd az egészet alaposan összegyúrjuk.
(Lényeg, hogy a kenyér darabkákat, teljesen eldolgozzuk a keverékben.)
4. Vizes kézzel, kis golyócskákat formázunk, és forró olajban kisütjük.
Tálalhatjuk bármilyen főzelékkel, szendvicsbe, vagy bármilyen burgonya körettel.
(Én kapros zöldbabfőzelékkel tálaltam.)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése