... Egy nagyon egyszerű, mégis különleges étel. Bátran ajánlom különleges alkalmakra, vagy egy meghitt családi ebédre.
4. A sütőt előmelegítjük 180-200°C-ra.
A vajat és az olajat, egy tepsibe tesszük, és felhevítjük.
Az előkészített szűzpecsenyére kérget sütünk, majd tepsivel együtt berakjuk
az előmelegített sütőbe.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjd3-XZYmoBwRlKEWXsr6q73PPGByerGLlOPBe5koOVpsQvcjkE3IB8lmKhI0ee6ZTknWehApCzbh7gDfNcGRR4KN1BMhbBGt6l9vqK53rX60Yff96PqunHpIjwnQ1ZAYUWVH58rLVVreI/s320/WP_20151212_11_16_30_Pro.jpg)
Elkészítéshez szükséges:
1 db sertés szűzpecsenye
20 dkg magozott, aszalt szilva
3 dkg vaj
3 evőkanál olíva vagy napraforgó olajsó
őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
1. A szűzpecsenyéről eltávolítjuk a hártyát, és egy hegyes, vékony pengéjű késsel felszúrjuk, hosszanti irányba.
(Kés hiányában, megteszi a késélező acél, vagy egy fakanál nyele is.)
2. A szilvákat vágjuk félbe, és tömködjük bele a húsba.
Újjal igazítsuk el, hogy mindenhova elegendő szilva jusson.
A vajat és az olajat, egy tepsibe tesszük, és felhevítjük.
Az előkészített szűzpecsenyére kérget sütünk, majd tepsivel együtt berakjuk
az előmelegített sütőbe.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjd3-XZYmoBwRlKEWXsr6q73PPGByerGLlOPBe5koOVpsQvcjkE3IB8lmKhI0ee6ZTknWehApCzbh7gDfNcGRR4KN1BMhbBGt6l9vqK53rX60Yff96PqunHpIjwnQ1ZAYUWVH58rLVVreI/s320/WP_20151212_11_16_30_Pro.jpg)
5. 15-20 perc sütés után kivesszük a tepsit, és meglocsoljuk vajas olajjal a pecsenye tetejét.
Egy fóliával letakarva, legalább 15 percig pihentetjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsBXSS0GqavVjUwJoaUv3S55iMKPfSYJPnRTBQVt1yJrihvkIn3UrAFDsoTiuA1a5FHw4EWDhfWVGKniYhpH4Mu_sLDOOX8Vui1mlKmZIkt3LbPObno8zvSbn_MtyX24VI7sHfuhCacsg/s320/WP_20151212_11_48_22_Pro.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOEjfPmrm9C1saFsX5mjr2O269J00Hik98M4gpcEdrf2PycqpAcI0DO7hVIEcmIHpaZlOH2ROUTuo1nOLzmQUXWz5sZw0wj-L-vQMiyhMh-KZtpknLj4fWe_W2NunJx3LPUyrUzH3ujDk/s320/WP_20151212_13_41_28_Pro.jpg)
Egy fóliával letakarva, legalább 15 percig pihentetjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsBXSS0GqavVjUwJoaUv3S55iMKPfSYJPnRTBQVt1yJrihvkIn3UrAFDsoTiuA1a5FHw4EWDhfWVGKniYhpH4Mu_sLDOOX8Vui1mlKmZIkt3LbPObno8zvSbn_MtyX24VI7sHfuhCacsg/s320/WP_20151212_11_48_22_Pro.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOEjfPmrm9C1saFsX5mjr2O269J00Hik98M4gpcEdrf2PycqpAcI0DO7hVIEcmIHpaZlOH2ROUTuo1nOLzmQUXWz5sZw0wj-L-vQMiyhMh-KZtpknLj4fWe_W2NunJx3LPUyrUzH3ujDk/s320/WP_20151212_13_41_28_Pro.jpg)
6. Pihentetés után, eltávolítjuk a zsineget (vagy a hústűt),
majd 2 centiméter vastag, "ferde" szeleteket vágunk.
7. Tálaláskor a köret mellé fektetjük a hús szeleteket,
meglocsoljuk a sütéskor keletkezett szafttal.
Mellé, fahéjas szilvamártást kínálunk.
(Fahéjas szilvamártás: Aszalt szilvát kevés vízben főzünk, egy kis fahéjjal, majd puhuláskor tejszínt öntünk hozzá, és turmixal pépesítjük. Szükség szerint mézzel ízesítjük.)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése