...
Elkészítéshez szükséges:
500 g sertéshús (én 1 szűzpecsenyét használtam)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
csemege uborka
zöldborsó
kolbász
füstölt szalonna
paradicsom püré
paprikakrém
petrezselyemzöld
őrölt fűszerpaprika
bors
só
olaj
(A tokányba beledolgozhatjuk a legtöbb hűtőben
maradt, fonnyadásnak indult
zöldséget. Például paradicsom, sárgarépa,
zeller, cukkini, kápia paprika, stb. )
ELKÉSZÍTÉS
1. A húst, kolbászt, szalonnát, uborkát, kápia paprikát csíkokra
vágjuk.
Vöröshagymát vékonyan felszeleteljük, és az összetört
fokhagymával,
szalonnával és a kolbásszal, kevés olajon dinszteljük.
2. Hozzáadjuk a húst, és fehéredéséig pirítjuk.
3. Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a paradicsom pürét,
paprikakrémet, őrölt fűszerpaprikát.
Kevés vízzel és/vagy fehérborral (száraz vagy félszáraz) felöntjük,
majd sózzuk, borsozzuk.
paprikakrémet, őrölt fűszerpaprikát.
Kevés vízzel és/vagy fehérborral (száraz vagy félszáraz) felöntjük,
majd sózzuk, borsozzuk.
Figyeljünk arra, hogy a szaft sűrű maradjon! Főzés közben sűrűn
keverjük meg, és szükség esetén pótoljuk a folyadékot.
4. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a
zöldborsót (esetleg egy kis zöldbabot).
Fedő alatt, gyakori kevergetés mellett, közepes lángon készre főzzük.
zöldborsót (esetleg egy kis zöldbabot).
Fedő alatt, gyakori kevergetés mellett, közepes lángon készre főzzük.
6.Tálaljuk bulgurral, tarhonyával, vagy párolt rizzsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése