2019. február 7., csütörtök

Kari-tokány

... 

Elkészítéshez szükséges:

500 g sertéshús (én 1 szűzpecsenyét használtam)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
csemege uborka
zöldborsó
kolbász
füstölt szalonna
paradicsom püré
paprikakrém
petrezselyemzöld
őrölt fűszerpaprika
bors
olaj
      (A tokányba beledolgozhatjuk a legtöbb hűtőben maradt, fonnyadásnak indult
       zöldséget. Például paradicsom, sárgarépa, zeller, cukkini, kápia paprika, stb. )


ELKÉSZÍTÉS

1. A húst, kolbászt, szalonnát, uborkát, kápia paprikát csíkokra vágjuk.
Vöröshagymát vékonyan felszeleteljük, és az összetört fokhagymával, 
szalonnával és a kolbásszal, kevés olajon dinszteljük.


2. Hozzáadjuk a húst, és fehéredéséig pirítjuk.


3. Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a paradicsom pürét, 
paprikakrémet, őrölt fűszerpaprikát. 
Kevés vízzel és/vagy fehérborral (száraz vagy félszáraz) felöntjük, 
majd sózzuk, borsozzuk.
Figyeljünk arra, hogy a szaft sűrű maradjon! Főzés közben sűrűn keverjük meg, és szükség esetén pótoljuk a folyadékot.



4. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a 
zöldborsót (esetleg egy kis zöldbabot)
Fedő alatt, gyakori kevergetés mellett, közepes lángon készre főzzük.



5. A főzés vége előtt, adjuk hozzá a 
petrezselyemzöldet, csemege uborkát.


6.Tálaljuk bulgurral, tarhonyával, vagy párolt rizzsel.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése