Elkészítéséhez szükséges:
(A felhasználás módja szerint, a szükséges mennyiségek eltérhetnek.)
5 dl tej
5 evőkanál liszt
6-8 dkg vaj
szerecsendió
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. Elkészítjük a tejmártást ( besamel mártás ).
(Folyamatosan kell majd keverni, így fontos, hogy minden kéznél legyen!)
A tejet felmelegítjük. Egy edényben felolvasztjuk a vajat.
Mikor felmelegedett, bele tesszük a lisztet, és habzásig hevítjük.
2. Habzást követően, szakaszosan hozzá öntjük a meleg tejet,
és mindig addig keverjük, hogy ne legyen csomós a mártásunk.
3. A kellő állag elérését követően, szerecsendióval, sóval, és borssal
( ha van, akkor fehér borsot használjunk) ízesítjük.
( Én az egész szerecsendiót használom, mert sokkal intenzívebb az illata, és az íze.)
4. Csőben sült-, rakott ételekhez, hidegkonyhai készítményekhez,
töltelékekhez használhatjuk.
Ilyen például a halmozott karfiol, vagy a rakott karfiol.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése