... egyszerű elkészíteni. Ízletes, és nagyon egészséges.
( Hiszem, hogy az is megkedveli, aki a spenót főzeléket nem szereti. Heni is így volt vele.)
Elkészítéshez szükséges:
friss spenót
tejszín
fokhagyma
vaj
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A spenótot alaposan megmossuk, és az alábbi módon megtisztítjuk.
A megmosott leveleket félbe hajtjuk (fonákkal kifelé).
A levél szárát, egy mozdulattal letépjük, így kiszakad az a rész, ami kemény.
A levél szárát, egy mozdulattal letépjük, így kiszakad az a rész, ami kemény.
3. Egy edénybe kevés vizet, és tejszínt melegítünk (1 rész víz, 1 rész tejszín).
Hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, és kevés sót, majd az apróra vágott spenótot.
Pár perc főzés után, liszttel vagy keményítővel besűrítjük, majd kiforraljuk.
Hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, és kevés sót, majd az apróra vágott spenótot.
Pár perc főzés után, liszttel vagy keményítővel besűrítjük, majd kiforraljuk.
(Vízzel csomómentesre keverjük a lisztet vagy keményítőt, majd a mártáshoz adjuk).
Ízesítjük sóval és borssal. A főzés végén, vajat adunk hozzá.
( Ezzel krémesebbé tesszük a mártást.)
( Ezzel krémesebbé tesszük a mártást.)
Nagyon jól kiegészíti a húsokat, és a rántott ételeket.
Tükörtojáshoz, vagy sült virslihez is kínálhatjuk.
Tésztával elkeverve, sajttal megszórva is fogyaszthatjuk.
Tésztával elkeverve, sajttal megszórva is fogyaszthatjuk.
( Én húsgombóchoz, és házi tortillához készítettem.)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése