2014. február 6., csütörtök

Spenót mártás


... egyszerű elkészíteni. Ízletes, és nagyon egészséges
( Hiszem, hogy az is megkedveli, aki a spenót főzeléket nem szereti. Heni is így volt vele.)

Elkészítéshez szükséges:
friss spenót
tejszín
fokhagyma
vaj
bors


ELKÉSZÍTÉS

1. A spenótot alaposan megmossuk, és az alábbi módon megtisztítjuk.
A megmosott leveleket félbe hajtjuk (fonákkal kifelé). 
levél szárát, egy mozdulattal letépjük, így kiszakad az a rész, ami kemény.


2. Az előkészített leveleket, apróra vágjuk.
(A segítséget mindig fogadjuk el.)






3. Egy edénybe kevés vizet, és tejszínt melegítünk (1 rész víz, 1 rész tejszín). 
Hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, és kevés sót, majd az apróra vágott spenótot.
 Pár perc főzés után, liszttel vagy keményítővel besűrítjük, majd kiforraljuk.
(Vízzel csomómentesre keverjük a lisztet vagy keményítőt, majd a mártáshoz adjuk).
Ízesítjük sóval és borssal. A főzés végén, vajat adunk hozzá.
( Ezzel krémesebbé tesszük a mártást.)



Nagyon jól kiegészíti a húsokat, és a rántott ételeket.
Tükörtojáshoz, vagy sült virslihez is kínálhatjuk.
Tésztával elkeverve, sajttal megszórva is fogyaszthatjuk.
( Én  húsgombóchoz, és házi tortillához készítettem.)

 Egy felnőtt, .......



...és egy Törpe adag. :)


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése