2014. március 19., szerda

Töltött karalábé


.... egyszer megkóstolja az ember, és kedvenccé válik.
Én már csak tudom, hiszen gyermekként nem szerettem. :)

Elkészítéshez szükséges:
5 közepes karalábé
30 dkg darált sertéshús ( vegán lelkületűek szójával is készíthetik. )
1 közepes fej fokhagyma
2 gerezd fokhagyma ( vagy 2 teáskanál olajos fokhagyma)
5 dkg reszelt sajt
piros paprika
bazsalikom
oregánó
petrezselyemzöld
ketchup vagy sűrített paradicsom
olaj
só vagy ételízesítő
bors

ELKÉSZÍTÉS

1. A karalábékat megtisztítjuk. Alsó és felső oldalát levágjuk.


 2. Egy kanállal kivájjuk a közepét, a képen látható módon.
( A kivájt darabokból, készítsünk karalábé krémlevest.)





3. A karalábékat egy olajjal kikent tepsibe helyezzük, majd ételízesítőt szórunk a belsejébe 
( 2-3 csipetet darabonként ), majd újjal eldörzsöljük a karalábék belső oldalán.




4. Fél deci vizet öntünk a tepsibe, majd fóliával letakarva, 130-140°C-on, 20 percig sütjük.
(Gázos sütőnél, fél lángon.)


5. Egy serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük, az apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát.
Hozzá adjuk a darált húst, és a hús fehéredéséig dinszteljük.


 6. Hozzá adjuk a piros paprikát, ételízesítőt, borsot. Ha van otthon egy kis paprikakrém, vagy egy kis paradicsom, akkor nyugodtan adjuk hozzá, ízlés szerint.
Alaposan keverjük össze, majd adjunk hozzá 1 dl vizet, 2 evőkanál ketchupot 
( vagy 1 evőkanál sűrített paradicsomot).


 7. Amikor kezd sűrűsödni a hús szaftja, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, bazsalikomot, és az oregánót.


8. A közben megpuhult karalábékat kivesszük a sütőből. 
Közepükben, a karalábé által engedett lét kóstoljuk meg. 
Ha nagyon sós, akkor egy kanállal szedjük ki, de ha nem sós, akkor hagyjuk benne.
Szedjük bele egy kiskanál segítségével a húsos ragut, majd a tetejére szórjunk reszelt sajtot.





 9. Tegyük vissza asütőbe, és süssük a sajt pirulásáig, közepes hőfokon.
Tányérra tesszük, és már fogyaszthatjuk is. 



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése