2014. március 19., szerda

Karalábé krémleves


.... amennyire nem szerettem, most annyira imádom. :)

Elkészítéshez szükséges:
1 karalábé ( én a töltött karalábé belsejét használtam fel)
200 ml főzőtejszín
1 közepes szem burgonya
2 gerezd fokhagyma ( vagy 2 teáskanál olajos fokhagyma)
2 zöldségleves kocka ( ha nincs, használható helyette ételízesítő)
1 csomag petrezselyemzöld
5 dkg vaj
bors

ELKÉSZÍTÉS

1. A burgonyát, és a karalábét megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk.
Egy lábosba tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Hozzá adjuk a leveskockákat, a petrezselyemzöldet, fokhagymát, és fedő alatt szétfőzzük a zöldségeket.


 2. Mikor megfőtt, egy botturmix segítségével, pépesítjük.





3. Vissza rakjuk a gázra, és hozzá adjuk a tejszínt, és a vajat.
(Ettől lesz igazán krémes íze a levesnek.)
Alaposan elkeverjük, és kiforraljuk.



 4. Tányérba szedjük, leves gyönggyel, reszelt sajttal tálaljuk. 
Aki szereti, egy kis szárított paprikát szórhat rá.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése