2013. november 11., hétfő

Burgonyás omlett .... reggelire a tegnapit. :)


Mint azt megígértem, megpróbáljuk feldolgozni a tegnapi "megmaradt" ételeket.
Nálunk maradt egy kis hagymás krumpli, amit nagyon jól lehet reggelire elkészíteni.
FOKOZOTT FIGYELMET! Laktató, és garantáltan jól indul vele a nap! :)


BURGONYÁS OMLETT


Elkészítéshez szükséges alapanyagok:

Előző napról maradt hagymás krumpli
3 tojás
Húskészítmény, ami a hűtőben található.
( kolbász, szalonna, virsli, felvágott, stb.)
Zöldség kedvelőknek cukkíni, gomba, karfiol, vagy brokkoli.
sajt
vaj
bors
só/ételízesítő
piros paprika

ELKÉSZÍTÉS

1. Az alapanyagokat felvágjuk, apró, vékony darabokra.
 A tojásokat felütjük, sóval/ételízesítővel megszórjuk.
(Figyelni kell arra, hogy az alapanyagok mennyire sósak, így ennek függvényében használjuk a sót.)


3. Vajat serpenyőben megolvasztjuk, majd rátesszük a szalonnát, kolbászt
(vagy ami van a hűtőben).
(Amennyiben nem hagymás a megmaradt burgonya, ilyenkor lehet a hagymát is beletenni.)


4. 1-2 perc elteltével, rátesszük a "megmaradt" alapanyagot, jelen esetben a
Addig sütjük, míg a krumpli át nem melegszik.


5. Egyenletesen eloszlatjuk a serpenyő tartalmát, és a felvert tojást ráöntjük.
Kicsit megrázogatjuk a serpenyőt, hogy egyenletes legyen a tojás mindenhol.


6. A tűzhely hőmérsékletét levesszük minimumra, sajtot reszelünk a tojásra, 
borsozzuk, és piros paprikával megszórjuk.
Fedő alatt, a megfelelő keménységűre sütjük.



7. Óvatosan tányérra csúsztatjuk.
Zöldségekkel, savanyúsággal tálaljuk. Mellé pirítóst kínálhatunk.



Jó étvágyat, és legyen szép napod! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése