Mint azt megígértem, megpróbáljuk feldolgozni a tegnapi "megmaradt" ételeket.
Nálunk maradt egy kis hagymás krumpli, amit nagyon jól lehet reggelire elkészíteni.
FOKOZOTT FIGYELMET! Laktató, és garantáltan jól indul vele a nap! :)
BURGONYÁS OMLETT
Elkészítéshez szükséges alapanyagok:
Előző napról maradt hagymás krumpli
3 tojás
Húskészítmény, ami a hűtőben található.
( kolbász, szalonna, virsli, felvágott, stb.)
Zöldség kedvelőknek cukkíni, gomba, karfiol, vagy brokkoli.
sajt
vaj
bors
só/ételízesítő
piros paprika
ELKÉSZÍTÉS
1. Az alapanyagokat felvágjuk, apró, vékony darabokra.
A tojásokat felütjük, sóval/ételízesítővel megszórjuk.
(Figyelni kell arra, hogy az alapanyagok mennyire sósak, így ennek függvényében használjuk a sót.)
3. Vajat serpenyőben megolvasztjuk, majd rátesszük a szalonnát, kolbászt
(vagy ami van a hűtőben).
(Amennyiben nem hagymás a megmaradt burgonya, ilyenkor lehet a hagymát is beletenni.)
4. 1-2 perc elteltével, rátesszük a "megmaradt" alapanyagot, jelen esetben a
Addig sütjük, míg a krumpli át nem melegszik.
5. Egyenletesen eloszlatjuk a serpenyő tartalmát, és a felvert tojást ráöntjük.
Kicsit megrázogatjuk a serpenyőt, hogy egyenletes legyen a tojás mindenhol.
6. A tűzhely hőmérsékletét levesszük minimumra, sajtot reszelünk a tojásra,
borsozzuk, és piros paprikával megszórjuk.
Fedő alatt, a megfelelő keménységűre sütjük.
7. Óvatosan tányérra csúsztatjuk.
Zöldségekkel, savanyúsággal tálaljuk. Mellé pirítóst kínálhatunk.
Jó étvágyat, és legyen szép napod! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése