...tudom, elég bizarrul hangzik, de komolyan mondom, isteni finom. :)
Elkészítéshez szükséges:
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 db tojás
1-2 dl tej vagy tejszín
Tonhal konzerv ( 80g )
petrezselyemzöld
piros húsú paprika
citromlé
bors
só
Öntethez:
joghurt
bazsalikom
oregánó
fokhagyma
bors
citromlé
só
Elkészítéshez szükséges:
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 db tojás
1-2 dl tej vagy tejszín
Tonhal konzerv ( 80g )
petrezselyemzöld
piros húsú paprika
citromlé
bors
só
Öntethez:
joghurt
bazsalikom
oregánó
fokhagyma
bors
citromlé
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A lisztet, sütőporral, egy csipet borssal, 3 csipet sóval összekeverjük.
2. A paprikát apró kockára vágjuk.
3. A kis dobozos tonhalat összetörjük, és citromlével meglocsoljuk.
( Kis dobozos, növényi olajjal készült tonhaldarabos konzervet szoktam venni. )
4. A tonhal 3/4 részét (olajjal együtt), a paprika kockákat, petrezselyemzöldet beletesszük
a lisztes keverékbe. A tojásokat habosra keverjük, majd ezt is beleöntjük.
5. Hozzá öntünk 1 dl tejet vagy tejszínt és csomómentesre eldolgozzuk.
Amennyiben kemény a tésztánk, még egy kis tejet/tejszínt öntünk hozzá.
( "Nokedli" tésztánál, egy kicsit hígabb legyen! :) )
6. A muffin sütőt kikenjük olajjal, vagy muffin papírt teszünk bele.
Kanállal beleszedjük a tésztát, de nem teljesen tele.
7. 3/4 lángon, 15-20 percig sütjük, amíg a teteje meg nem barnul.
Lényeg, hogy kívül megszilárduljon, de belül omlós legyen.
Szükség esetén, tűvel ellenőrizzük a tészta belsejét.
( Hústűvel megszúrjuk, és mikor kivesszük, nem szabad hogy tészta maradvány legyen rajta.)
8. Rácsra kiszedjük a formából, és hagyjuk pihenni.
Tálaláskor fokhagymás, bazsalikomos, oregánós joghurttal leöntöm,
és a megmaradt tonhallal, citrommal díszítem.
Mellé a maradék joghurtos öntetet kínálom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése