2013. december 11., szerda

Ázsia szelet

... több ételből kreáltam egy finomságot. Pikáns, és nagyon kapós. :)


Elkészítéséhez szükséges:

6 szelet csirkemell
5 szem burgonya
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 piros húsú paprika
3 szál sárgarépa
1 csomag újhagyma 
8 cl szója szósz
2 cl Worcestershire szósz
1 evőkanál ketchup
1 evőkanál méz
étolaj, vagy kacsazsír
rizsliszt
bors



ELKÉSZÍTÉS

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Egy tepsibe kevés zsiradékot rakunk,
 a burgonyát fél centis szeletekre vágva, belepakoljuk. A burgonyát megsózzuk.



2. Egy serpenyőben, kevés zsiradékon, elősütjük a csirkemell szeleteket.
( ELŐSÜTÉS: Lisztbe forgatjuk a megsózott húst, és kevés, forró zsiradékon, fehéredésig sütjük. 
Csak csipesszel fordítani, nem villával szurkálni.)
Az elősütött húsokat, a burgonyára tesszük, szorosan egymás mellé.




3. A hús tetejét megszórjuk egy kevés borssal, majd a vöröshagyma szeletekkel megszórjuk.


4. A hagyma tetejére tesszük a sárgarépa szeleteket, majd a zöldhagyma karikákat.



5. A paprikát csíkokra vágjuk, a hámozott paradicsomot apró darabokra vágjuk, 
majd egyenletesen elterítjük a tepsibe
A sütőt bekapcsoljuk (180-190°C), gáztűzhely esetén 3/4 lángon.


6. Egy tálba helyezzük a zúzott fokhagymát, szója szószt,  Worcestershire szószt, 
ketchupot, mézet, egy csipet sót.
Elkeverjük, majd annyi rizslisztet teszünk hozzá, hogy ketchup sűrűségű legyen ( kb. 2 evőkanál ).






7. A keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, majd 0,5 dl vizet öntünk alá.


8. Fólia alatt, 30 percig sütjük.


9. Amikor a burgonya megpuhult, levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.


10. Tálaláskor, friss kenyeret, vagy pirítóst kínálunk hozzá.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése