... a hűtőben találtam pár alapanyagot, ami már nem igazán akart elfogyni.
Íme, ami összejött belőle. :)
Elkészítéshez szükséges:
1 zacskó spagetti tészta
60 dkg darált sertéshús
(Vegán lelkületű emberek, szójával is csinálhatják.)
1 cukkini
2 fej gomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl ketchup
2 teáskanál őrölt pirospaprika
5 dl tej
5 evőkanál liszt
6-8 dkg vaj
bazsalikom
oregánó
szerecsendió
zsemlemorzsa
kevés reszelt sajt
bors
só / ételízesítő
ELKÉSZÍTÉS
1. A spagettit félbe törve, sós vízben puhára főzzük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és az apróra vágott vöröshagymát,
fokhagymát, üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott cukkinit, és a gombát.
2. Rövid dinsztelés után, hozzáadjuk a darált húst, majd fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval, sóval/ételízesítővel, borssal. A hús kifehéredésekor, hozzáadjuk a piros paprikát, és a ketchupot.
(Ha van egy kis paradicsom, vagy paprika, akkor azt ilyenkor lehet beletenni.
Lényeg, hogy kellemes ízű, szaftos masszát kapjunk.
Nem baj ha egy kicsit hígabb, mert jobban be fog folyni a tészta közé.)
3. Elkészítjük a Besamel mártást (Lásd rakott karfiolnál, 6. pont).
Egy tepsit kivajazunk, zsemlemorzsázunk, majd beleterítjük a lecsepegtetett tésztát.
4. A tészta tetejére tesszük a darált húsos keveréket.
Egyenletesen elterítjük, és a tetejére tesszük a besamel mártást.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd reszelt sajttal, és zsemlemorzsával megszórjuk.
180-190°C-on (gáz sütőnél 3/4 láng), aranybarnára sütjük.
5. Tálaláskor kockára vágjuk. Ketchupot, esetleg tejfölt kínálunk hozzá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése