2013. december 22., vasárnap

Bacon csirke


... gyors, olaj nélkül sül, és mindig nagy sikert arat. :)


Elkészítéshez szükséges:
csirkemell
szeletelt bacon szalonna
zsemlemorzsa
ételízesítő

ELKÉSZÍTÉS

1. A csirkemelleket hasábokra vágjuk.
( Ha van idő, az egész csirkemelleket rakjuk fokhagymás tejbe, minimum 3 órára.)


2. A csirkemell darabokat, ételízesítővel mindkét oldalon megszórjuk.
( A szalonna sósságát vegyük figyelembe!)


3. Az ízesített húst, szeletelt szalonnával göngyöljük.
( Az a jó, ha a szalonna alól, helyenként kilátszik a hús.)



 4. Az elkészült húst, zsemlemorzsába forgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 
(Lehet szorosan egymás mellé.)



5. Előmelegített sütőben (180-190°C), 20-25 perc alatt, pirosra sütjük.



6. Sütés után, 5-10 percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Pirított hagymás burgonyával, gombamártással tálaljuk.



Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése